Niet bijzonder, wel gewonnen

Wat hebben de Nijl, Canada, en Gouda gemeen? Alledrie behoren ze tot een leuk feitje, zoals die voorbij kwamen in de autorit naar Stolwijk. Je weet dat je een verre uitwedstrijd hebt als je tijd hebt om dit soort dingen te doen tijdens de autorit.

Enfin. Rond een uurtje of etenstijd kwamen we aan in Stolwijk. Voor de geïnteresseerden: dit is de hoofdstad van Krimpenerwaard. Oke. Toegegeven, niet heel interessant. Wat wel interessant was, waren de voorbereidingen voor het feest van die avond. Bij binnenkomst waren de blacklights al duidelijk zichtbaar. Wat ironisch is. Aan het eind van een lange tunnel lag dan eindelijk de sporthal. Goed verstopt tussen het struikgewas. De hal had welgeteld twee kleedkamers. We deelden dus een kleedkamer met de tegenstander.

En dan de wedstrijd. Tijdens het inslaan bleek al dat de jongens van Dosko er wel wat van konden. Dan rijst de vraag natuurlijk of dit ook representatief is voor wedstrijdsituaties. Dat bleek niet helemaal het geval te zijn. Echter, anders dan de stand in ranglijst deed vermoeden was het geen gemakkelijke klus om te winnen hier. Het was een echte wedstrijd van de lange adem. Regelmatig (lees: elke set) hebben we wel tegen een achterstand van 6/7 punten aangekeken. Of het onze kwaliteit, of het gebrek eraan bij de tegenstander, was is moeilijk te zeggen. Maar in 75% van de wedstrijd viel het resultaat de goede kant op. Voor ons dan. Zorgde dat voor een spannende wedstrijd? Als je het mij vraagt niet. De opvallendste dingen die zijn blijven hangen zijn de oneliners (of zoals Zutphen het zegt: dooddoeners) van gelegenheidscoach René en het opstootje tussen het publiek en de combinatie Zutphen/Huinen. En natuurlijk het neonfeestje dat volgde.

Aankomende zaterdag spelen we weer thuis! Alweer tegen de hekkensluiter.

Mocht u nou nog willen weten welke leuke feitjes aan het begin van het verslag aangehaald werden. Schroom dan niet een van ons aan te spreken!

Foto: Gilbert Bronkhorst