Mooi succes van Maaike Heilig met Jeugd Oranje onder 17

Afgelopen week speelde Maaike Heilig (speelster van Merkala Zaanstad dames 1) 5 wedstrijden op het toernooi van de West-Europese Volleybalorganisatie in de Belgische stad Herentals. Dit toernooi is tevens de 1e kwalificatieronde voor het EK voor deze leeftijdsgroep dat in juli in Tsjechië plaats vindt. Als middenblokkeerder heeft ze alle 5 wedstrijden volledig gespeeld en vooral blokkerend een belangrijke rol gespeeld. Tegen Spanje scoorde ze bijvoorbeeld 8 blokpunten (waarvan er 1 op de bijgaande foto van de CEV te zien is). Maar ook aanvallend en serverend heeft Maaike een belangrijke bijdrage geleverd. En in de laatste wedstrijd tegen Duitsland heb ik haar zelfs een set-up zien overnemen en dat deed ze niet zomaar. Nee, ze gaf die zelfs uitstekend achterover naar de buitenaanvalster. Ondanks de beperkte voorbereiding (ze heeft met haar team in de Kerstperiode geoefend tegen Jong Oranje (dat dus ouder is) en tegen het team van Jeugd België onder 17) hebben ze 3 wedstrijden gewonnen en tegen het sterke Italië (dat was terecht) en tegen het wat minder sterke België (dat was niet nodig geweest) verloren. En dus een prachtige tweede plaats op het toernooi behaald, waarvoor ze allen een zilveren medaille ontvingen. En dat is een felicitatie voor Maaike waard!

Van 21 t/m 24 april gaat Jeugd Oranje onder 17 dan proberen zich te plaatsen voor het eindtoernooi van het EK dat van 22 t/m 31 juli 2022 in Tsjechië plaats vindt. Dit is allemaal geweldig voor Maaike, maar ook voor Merkala Zaanstad dames1. Dat zal namelijk kunnen profiteren van de vooruitgang die Maaike heeft geboekt door deze wedstrijden tegen sterke tegenstanders.

Andre Triep