head1

(Min)puntje voor de scheids – Wedstrijdverslag Dames 1

Na twee weken rust en een wat onstuimige trainingsweek reisden wij vol goede moed af naar het Midden-Limburgse ‘Stramproy’, Luke werd al gauw gecorrigeerd toen zij over Zuid-Limburg sprak. Daar waar de muziek keihard en krakend uit de boxen kwam zou de strijd gaan losbarsten tussen de nummer 6 (a la Zaanstad) en nummer 10 (a la Stravoc).

In de basis begonnen Bente B, Bente P, Lisa, Femke, Fiona, Heidi en Lara. Er werd fel gespeeld, een goeie servicedruk neergezet en vooral de blokkering stond als een huis. De set werd gewonnen met 25-20. Daar waar wij dachten Stravoc even verder te zullen overrompelen gingen zij meer tegenstand bieden. Aan hun kant werd veel verdedigd en ook konden zij onze linkerhoek in de aanval en service goed vinden, keer op keer werd daar gescoord. Bij een voorsprong van de tegenstander aan het eind van de set werd door wissel van de beide zusjes Schut geprobeerd het tij te keren, echter zonder succes. Stravoc bereikte als eerste de 25 en won met 25-21 de tweede set.

Daar waar de tweede set nog enigszins spannend was, ging de 3e set als een vlaag aan ons voorbij. Voor wij een beetje in ons spel kwamen stond Stravoc al op een 19-11 voorsprong. Met 25-16 was ook deze set voor de Midden-Limburgse ploeg. Tussenstand: 2-1 achter.

Set 4: volle bak er tegenaan, en dat is wat wij deden. Het ging gelijk op, maar met opnieuw goede blokkering en (onder andere) een gruwelijk geslagen bal van Irene namen wij een voorsprong. Een ace op 23-20 kwam ook niet ongelegen en met 25-20 wonnen wij deze set. En nu door! Het gaat ons toch niet wéér gebeuren dat we een vijfde set aan onze neus voorbij laten gaan. Bij 13-11 voorsprong leek het allemaal nog rozengeur en maneschijn. Bente B. die een PRACHTIG mooie doortikbal speelde waarop de scheidsrechter helaas besloot deze af te fluiten voor dragen. Hierdoor kwamen wij niet op een 14-11 voorsprong maar werd het 13-12. Hoe bedoel je cruciaal punt?! Fijn dat deze beste man na de wedstrijd terugkwam op deze beslissing en zijn excuses hiervoor aanbood, echter konden wij daar de wedstrijd niet meer mee winnen. Na deze beslissing waren wij mentaal niet sterk genoeg om ons hoofd omhoog te houden en werden er slordige fouten gemaakt, de set verloren wij met 15-17. Wat een onwijs zuur einde, slechts 2 punten mee terug naar Noord-Holland. Echter ondanks dit zure verlies wel een leuke wedstrijd en mooi samenspel laten zien waarbij iedereen keihard heeft gewerkt, alle wissels nodig zijn geweest en een ieder vol enthousiastme mee deed.

Koppen omhoog, volgende week weer aan de bak. Om 17.00 spelen wij in de Koog tegen Inter Rijswijk (nummer 11). Belangrijke punten kunnen hier gepakt worden, tot dan!

Liefs Jirrin (nummer 7)

 

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU