Merkala Zaanstad laat drie sets door de vingers glippen

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen VCN dames 2 op het programma, wederom in Topsportcentrum De Koog. De eerdere ontmoeting tijdens de voorbereiding eindigde in een 2-1 overwinning voor de dames uit Capelle, dus het beloofde een spannende avond te worden. Deze week begonnen Lisa de Groes, Sarah Daalderop, Jill Cornet, Lisa Hagemeijer, Femke de Joode, Luke Schut en Romy Beck in het basisteam.

VCN startte de wedstrijd met druk en kwam direct op een 0-5 voorsprong. Na deze wake-up call zette Merkala Zaanstad een tandje bij. Met hard werken knokten we ons terug in de wedstrijd en pakten zelfs een voorsprong (12-8). Deze werd uitgebouwd door Lisa Hagemeijer, die vanaf de achterlijn een mooie serie serveerde (19-13). Helaas gaf de tegenstander zich niet zomaar gewonnen. Waar wij steeds meer moeite kregen met het scoren van punten, herpakten de dames van VCN zich sterk. Na het spannende laatste deel van de set trokken zij dan ook aan het langste eind (24-26).

De tweede en derde set toonden duidelijke overeenkomsten met de eerste set, waarin voorsprong en achterstand elkaar afwisselden. Te weinig initiatief en het ontbreken van daadkracht om te scoren resulteerden in een 0-3 verlies in eigen huis (21-25, 22-25).

Volgende week weer nieuwe kansen, dan spelen we in Utrecht tegen Booleans VV Utrecht dames 1.
17:00, Galgenwaard Sportcentrum, online te bekijken via de Facebook van VVUtrecht-D1

#6 Romy Beck

(bericht: vv zaanstad; foto: eric visch)