Merkala Zaanstad dames 1 maakt 7 punten meer maar verliest toch.

Zaterdag 24 november mochten we aantreden tegen Inter Rijswijk d1. Onze 5e uitwedstrijd inmiddels tegenover 2 thuiswedstrijden, waarbij de uitslagen van de uitwedstrijden ons niet erg mee zitten. Desondanks is het gevoel goed en blijven we vertrouwen houden dat de resultaten van zelf zullen komen. We gingen dus met een goed gevoel richting Rijswijk. Een fijne bijkomstigheid was dat we niet minimaal 1,5 uur in de auto hoefden te zitten om op bestemming aan te komen en dat Heren 2 tegelijk naast ons speelden. Enfin, over de wedstrijd;

In de eerste set gaat het gelijk op. We maken mooie punten, maar Rijswijk doet dat ook. Het gaat gelijk, waarbij Rijswijk een serie meer maakt en daarom de eerste set wint. Serverend komen we er nog niet helemaal door en dat is dan ook de opdracht in set 2. Series serveren in plaats van eindigen met een servicefout. Dat gaat stukken beter. Jirrin is er inmiddels ingekomen en slaat de ballen er scherp en hard in. Ons blok en verdediging staat prima en het loopt soepeltjes. 25-17 winst.

In set 3 gaat het gelijk op. Rijswijk knokt zich terug en de scheidsrechters vinden het lastig om de harde ballen te zien of ze buiten/binnen de lijnen zijn en dit zorgt bij ons voor wel wat frustratie en benadeeld ons in ons spel. We slaan geen scherpe ballen meer en maken foutjes in de afronding. Op 20-20 gaat het mis en grijpt Rijswijk hun kans. We verliezen de set met 25-22. In de vierde set brengen Irene en Luke nieuwe energie en serverend en aanvallend scoren we vooral onze punten. Rijswijk wisselt door en probeert aan het eind van de set nog wat terug te doen, maar wij pakken de set met 25-16.

Dan dus weer die vijfde set. Dit brengt ons toch enigszins spanning. We beginnen veel te voorzichtig en lopen daarom achter de feiten aan. Rijswijk pakt een 13-10 voorsprong. Time-out Vincent. “Meiden ga nou eens voluit!” Oke, Rijswijk serveert fout en Jirrin serveert voluit en met succes. We scoren drie punten op rij, maar het is te laat. Op 15-15 gaat het toch mis. 17-15 verlies. Weer net niet…. weer…

7 punten meer gemaakt maar toch verloren. Desondanks staan al onze neuzen nog zeker in dezelfde goede richting. We blijven geduldig en we gaan dan ook met vertrouwen weer richting de volgende wedstrijd op zaterdag 8 december om 17.00 uur tegen Sliedrecht 2.

Lisa #9

(bericht: vv zaanstad; foto’s: eric visch)