Merkala Zaanstad bijna bij weer een vijfde set

Met 9 punten uit de laatste 3 wedstrijden behaald in ons achterhoofd, begonnen we vol goede moed  aan de wedstrijd tegen de nummer 5 in onze poule, SOMAS/Activia. Tijdens de eerste set hadden we de druk er goed op, met name door ons goede blok en het opzoeken van het middengat liepen we mooi uit. Helaas werden er wat onnodige fouten door ons gemaakt door fout services maar ondanks dat hielden we ons hoofd koel en wisselde we harde aanvallen mooi af met geplaatste ballen. Activia vroeg op 14-10 hun eerste time-out aan, kort erna gevolgd door 18-12 in ons voordeel. Onze service begon beter te draaien en met een fraaie ace werd de eerste set door ons gewonnen, 25-14.

De 2e set begonnen we met dezelfde opstelling maar zo voortvarend als de eerste set  verliep, zo moeizaam liep het nu. Onze dubbele wissel pakte niet helemaal lekker uit en we maakten individueel te veel fouten. Ook het blok van Activia, dat zeer hoog was, begon te draaien en we kregen de bal niet meer bij ze in het veld, ook listige balletjes die we probeerden werden door ze opgelepeld, we kwamen amper meer tot scoren,mede omdat onze tegenstander bijna foutloos speelden. Wij kwamen hierdoor totaal niet ons spel en de set was dan ook al snel verloren met 14-25.

In de derde set kwamen er wat nieuwe speelsters in, maar de magie van de eerste set was compleet weg. We speelden slordig en bij 13-16 leken we iets beter in ons spel te komen. Beide partijen begonnen steeds beter te serveren waardoor er weinig mooie passen aan het net kwamen. Activia schakelde nog een versnelling bij en met mooie snoeiharde 3 meter aanvallen liet Activia ons maar niet in ons spel komen. Ook deze set ging naar onze tegenstander met 20-25.

De vierde set begonnen we met een mooie voorsprong door goed serveren van ons en het aan het net goed afmaken door onze voorspeelsters (4-0) maar al gauw werd het weer gelijk (4-4). We lieten prachtige harde aanvallen zien aan het publiek dat ons ook deze wedstrijd weer met grote getale was komen aanmoedigen, maar ook Activia liet zien dat ze niet voor niets een aantal plekken boven ons staan. Met name door hun goede blok bleef het voor ons lastig om tot scoren te komen. Door wat foute services over en weer kwamen we tot 17-17 en hielden elkaar mooi in evenwicht. We bleven hard werken en ons midden scoorden ook hun puntjes maar kon niet verhelpen dat Activia ook deze set wist te winnen met 25-27.

Aanstaande zaterdag mogen we weer een keer naar Limburg. We hebben dan een wedstrijd in Panningen tegen VC Olympia. Op zaterdag 16 februari spelen we vervolgens weer thuis op onze gebruikelijke tijd van 17.00 uur. We spelen dan tegen Peelpush.

Femke de Joode #4

(bericht: vv zaanstad; foto’s: Gilbert Bronkhorst)