Meisjes MC2 kampioen!

In de eerste helft van dit seizoen was dit nog een team dat onzeker was, een team dat nog niet goed op elkaar was ingespeeld. Dat was in de wedstrijden goed te zien. Wedstrijden waarin goede sets waar dik gewonnen werd werden afgewisseld met sets die onnodig verloren werden. Maar gaandeweg het seizoen werd het team beter.De laatste 3 wedstrijden werden dan ook duidelijk met 4-0 gewonnen. Waar ze eerst nog het koppie lieten hangen bij een verloren punt gingen ze nu door en herpakten zich.Wat uiteindelijk resulteerde in een mooie derde plaats. De opwaartse lijn werd in de tweede helft van het seizoen mooi voortgezet.

De eerste 2 wedstrijden tegen Smashing 72 werden met 4-0 gewonnen waardoor we gelijk stevig bovenaan stonden. En die plaats hebben we niet meer afgestaan. De enige ploeg die nog een beetje bij kon blijven was Compaen MC2. Waar we overigens zelf 2 keer 3-1 van gewonnen hadden. Er werd eerst nog wel opgekeken tegen AMVJ Martinus, dit team had ook alles nog gewonnen. De naam boezemde ook wel angst in. Maar de Naam was groter dan het vertoonde spel van de tegenstander. We wonnen deze partij redelijk makkelijk met 4-0. Op de helft van de competitie werd er al gerekend, als die van die verliest en die spelen gelijk en wij winnen dan zijn we dan kampioen. En zo was het 23 maart zover, we hoefden zelf niet te spelen, en Compaen moest naar Krommenie tegen Clam Dycke MC2. Als Compaen 1 set zou verliezen zouden ze kampioen zijn. Een aantal meiden ging kijken in Krommenie. En ja hoor na 3 sets dik gewonnen te hebben, verloor Compaen de laatste set.

Wat betekende dat Compaen, Zaanstad MC2 niet meer kon inhalen. Dat betekende dat we met nog 2 wedstrijden te spelen kampioen zijn. Afgelopen vrijdag 5 april was de eerstvolgende thuis wedstrrijd als kampioenen. En adel verplicht er moest dus wel gewonnen worden. We moesten tegen AMVJ Martinus. Uit wonnen we tegen deze tegenstander met 4-0, dus wie doet ons wat. De eerste set werd ook dik gewonnen 25-9. Maar de tweede set was het team het helemaal kwijt. We verloren met 18-25. Door de coaches moesten de koppies weer even op scherp zetten, dit lukte en de laatste twee set gingen naar Zaanstad 25-17 en 25-11. Na het laatste punt kon het feestje eindelijk gevierd worden. Met bloemen, een taart en natuurlijk de kampioensschaal en de medailles.  In de kantine werd het feestje verder gevierd.

Dit MC2 is een goed team, een goede mix van speelsters. We hebben de drie lange meiden Kyra, Naomi en Laura, gevaarlijke speelsters aan het net, waarbij Laura en Kyra ook nog behoren tot de service kanonnen samen met Yaniek. Dan hebben we Chanel, Senna en Dula speelsters die kunnen aanvallen en verdedigen en dan vergeten we natuurlijk niet onze Sophie, het lachebekkie in het veld die de boel aanjaagt als de sfeer in de ploeg inzakt. En last but not least onze benjamin van de ploeg Zoë een goede verdediger die ook aan het net gevaarlijk kan zijn. En deze meiden werden in bedwang gehouden door de coaches Ingrid en Bas.

Een goed stel meiden.

Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd met dit verdiende kampioenschap.