Meisjes C2: een groep om trots op te zijn (deel 3)

Als enthousiaste groep helpt meisjes C2 ook graag mee om meisjes B4 aan de leiding te brengen. En dat is gebeurd, want bij het tijdelijk stilleggen na 10 oktober staat Meisjes B4 (gedeeld) eerstein de 2e klasse. Die hulp aan meisje B4 was ook nodig, omdat die een smalle basis hebben. Meisjes B4 startte de competitie al op de Zaanstad Dag op 12 september. Het zestal Meijra Ozer, Lianne Kuiken. Chelsea Bonnes, Chanel Boon, Lian Post en Sophie Stam speelde onder leiding van coach Elisa Cay een sterke partij tegen Spaarnestad MB5. Het werd een duidelijke 4-0 (totaal 100-54).

De volgende wedstrijd (op 26 september) was weer thuis tegen Spaarnestad MB5. Van onze MB4 speelden toen alleen Meijra, Lianne, Chanel en Lian. Meisjes C2 kon niet invallen en dat gebeurde door 3 B-meisjes: Fleurine Krijgsman, Manou van Rijnsoever en Jet Hoek. Dat werd een grote overwinning voor onze MB4: 25-7, 25-3, 25-10, 25-7 ofwel 100-27. Op 3 oktober speelde de MB4 in Haarlem tegen een ander Spaarnestad team (MB3). Dat was een veel beter team dan Spaarnestad MB5. Van de MB4 waren aanwezig Meijra, Lianne, Chanel, Lian en Sophie. Omdat de MC2 ook in Haarlem moest spelen vielen Steffi Boon, Nikki Spijker en Melle van Rijnsoever in. Die laatste drie waren een paar jaar jonger en een paar kopjes kleiner dan de Spaarnestad-meisjes die gemiddeld 15,2 jaar oud waren. Het werd een spannende wedstrijd, waarin onze MB4 met 98 punten 2 punten meer dan de tegenstander scoorde, maar verdeeld over 4 sets leverde het een overwinning met 3-1 voor Spaarnestad op. Op bovenstaande foto staat het team van deze wedstrijd, met vooraan de drie dappere invalsters uit de MC2.

Op 10 oktober speelde onze MB4 thuis tegen KVA MB1. Van het eigen team waren aanwezig Meijra, Lianne, Chanel en Sophie. Gelukkig speelde onze MC2 ook thuis, zodat Steffi Boon, Nikki Spijker en Melle van Rijnsoever weer konden invallen. En zij kregen steun van Manou van Rijnsoever. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij beide teams twee sets wonnen, zodat het 2-2 werd. Per set waren de verschillen groot (19-25, 25-19, 13-25, 25-16), maar de totaalscores lagen dichtbij elkaar: 82-85. Meisjes B4 kan voorlopig nog genieten van de koppositie, maar wat de toekomst brengt is onduidelijk. Op meisjes C2 kunnen wel blijven rekenen.

Andre Triep