Meisjes C1 kampioen!

Zaterdag 27 november stond om 09.30 uur de kampioenswedstrijd in onze eigen Topsporthal De Koog op het programma tegen onze directe concurrent VC Spaarnestad MC1.

Uit werd een week eerder bij Spaarnestad MC1 al met 0-4 gewonnen. Onze meiden hadden nu nog slechts 1 setje nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

Onder aanmoediging van vrijwillige ouders die de Corona toegangscontrole, bardienst, de teller, de scheidsrechter of (assistent) coach waren, vergezeld door onze huistrommel en de livestream wisten onze meiden tegen een verzwakt Spaarnestad MC1 opnieuw overtuigend met 4-0 te winnen. Het kampioenschap is binnen!

In de 4e set werd het nog wel spannend. Halverwege de set moesten we met 5 meiden verder. Reglementair, zo bleek achteraf, mochten we extra wisselen voor de bij ons geblesseerd geraakte Safira. Onze meiden toonden echter veerkracht, bogen een achterstand van 14-17 om en wonnen de set, met zijn vijfjes, uiteindelijk met 25-23.

Helaas hebben onze meiden de 1e seizoenshelft heel weinig tot geen tegenstand gehad in de competitie. Extra blij zijn we dan ook met het Holland Top toernooi, met 4-kampen bij Keistad, in januari met een 3-kamp bij Dinto en deelname aan het NOJK. Wij hopen de 2e seizoenshelft, zoals de NeVoBo ons team aanbod, te mogen promoveren naar de Topklasse. Onze meiden gaan dan vast geen 1e worden, maar zullen wel weer veel gaan leren om beter te worden.

Gefeliciteerd Bloesem Boonen, Kyra Leeuwerink, Steffi Boon, Nikkie Spijker, Melle van Rijnsoever, Safira Lindner, Veerle Udo en Loïs de Jong met jullie kampioenschap. Wij zijn super trots op jullie!

Meiden, heel veel succes en volleybalplezier gewenst namens jullie ouders, trainers en coaches!