Meisjes B4 heeft méér gewonnen dan alleen de wedstrijd

Beleving, enthousiasme en spelplezier zijn zeer belangrijke factoren om tot een geslaagd volleybalseizoen te komen en om zo ook enkele setjes of zelfs wedstrijden te winnen.

Onze MB4-meiden hadden een stroeve seizoenstart waarin, onder andere door blessures en een krappe selectie, alle wedstrijden verloren gingen, het geloof en vertrouwen in eigen kunnen afnam. Een set die met 3-25 tegen vv Jonas MB2 verloren ging was het ‘dieptepunt’. De koppies gingen steeds meer hangen en het spelplezier verdween.

Zaterdag stond de uitwedstrijd in Krommenie tegen de directe concurrent Clam Dijcke MB1 op het program. Net als de 6 wedstrijden hiervoor werd de wedstrijd gestart met invallers en ditmaal lukte het om het tij met elkaar als team te keren.

Zoals mijn collega-coach Erik mooi over de wedstrijd en het spel omschreef: “De pass liep redelijk en als de pass niet goed was, zochten ze samen naar een oplossing. Dat is het hele volleybal-idee. Samen zorgen dat de bal niet in het veld op de grond valt. Daarna komt bewust scoren aan de andere kant. Dat gebeurde ook best vaak. Goed kijken waar gaatjes zitten. Het was een leuke pot. Nu proberen dit een beetje door te pakken naar de volgende tegenstander. Ik heb er zin in.”

Ofwel, de wedstrijd werd, overtuigend zelfs, met 0-4 gewonnen. Goed voor de moraal, goed om van de 0 punten af te komen, maar belangrijker… er werd weer gelachen, er kwam geloof en (zelf)vertrouwen, er was beleving en veel spelplezier. Dat is, wat mijn betreft, de allergrootste winst van afgelopen zaterdag. Iets wat elke MB4-speelster individueel alsook als geheel team zo gegund is.

Als jullie hard én serieus trainen en dit (spel)plezier meenemen in het vervolg van het seizoen, eventueel met hulp van invallers, weet ik zeker dat we gaan groeien en vertrouwen krijgen, individueel en als compleet team. Leuk om daar onderdeel van te mogen zijn.

Bedankt meiden, ik ben super trots op jullie!

Edwin