Meisjes B 4e van Nederland!

Op zaterdag 25 mei reisden de meiden van onze MB 1 af naar Eindhoven, voor hun deelname aan het NGJK.

In een imposante topsporthal met 8 aaneengesloten velden en hoge tribunes, werd de strijd aangegaan met de andere kampioenen van de regio’s Oost, Zuid en Noord.
Vooraf was duidelijk dat het geen gemakkelijke opgave zou worden om de tegenstanders voorbij te streven.
Er werd gestart tegen VC Velden. In de eerste set zat de reis nog in de benen, maar daarna vonden de meiden hun draai. In de tweede set ging het tot 23-23 gelijk op, waarna een dwaling van de scheidsrechter voor verwarring zorgde en de set toch verloren werd.

Tegen Krekkers werd een keurig gelijk spel behaald, maar door het onderlinge resultaat van de wedstrijd tussen VC Velden en Krekkers, was op dat moment al duidelijk dat Zaanstad de troostfinale tegen Lycurgus zou gaan spelen. Weinig inspirerend…misschien was dat de reden dat Zaanstad in de derde poulewedstrijd tegen datzelfde Lycurgus niet haar beste niveau liet zien. Zo naar het einde van de dag begon de vermoeidheid ook een rol te spelen, waardoor de strijd om de derde plaats helaas verloren ging.

Ondanks het gevoel van teleurstelling en een vierde plaats tijdens dit toernooi, zijn onze meiden B wel mooi 4 e van Nederland geworden! Dat is een unieke prestatie, waar de dames heel trots op mogen zijn. Een mooie volleybal ervaring rijker en met opgeheven hoofd de hal uit.

Gefeliciteerd Beau, Marit, Anouk, Anoek, Zoë,  Donna, Lotte en Daphne. Jullie mogen bijzonder trots zijn op jullie prestatie!
Dit pakt niemand jullie meer af. Daphne, bedankt voor het invallen en ook Vincent en Merel, dank voor jullie inzet.