Meisjes A3 de derde jeugdkampioen van dit seizoen

Op de laatste competitiedag (zaterdag 21 mei) werd Zaanstad MA3 kampioen in de nieuwe hal van Spaarnestad. In de eerste helft van de competitie eindigde meisjes A3 als tweede achter kampioen Jonas MA1. Meisjes MA3 verloor toen maar 1 wedstrijd, de uitwedstrijd bij Jonas MA1 (4-0), maar maakte het 5 dagen later thuis in Zaanlands West Jonas MA1 erg moeilijk door een 2-0 voorsprong te nemen (er waren toen 3 sterke invalsters: Fleurine Krijgsman, Manou van Rijnsoever, Melle van Rijnsoever) en het werd uiteindelijk 2-2. Vanaf het begin was het een vreemd seizoen voor meisjes A3. Er waren maar 6 speelsters en Chelsea Bonnes raakte tijdens de competitie geblesseerd, dus waren er steeds invallers nodig. Bij de thuiswedstrijden waren het toen vooral Nikkie Spijker en Lois de Jong die invielen.

In de tweede helft was Jonas MA1 naar een hogere klasse en toen stond onze MA3 steeds bovenaan. Het was wel zo dat Steffi Boon, Melle van Rijnsoever, Lois de Jong en Nikkie Spijker frequente invallers uit de MC1 werden en ook vaste meetrainers met Meisjes A3 werden. Het betekende dat ze samen met de basisspeelsters Chanel Boon, Meyra Ozer, Lianne Kuiken, Lian Post, Sophie Stam als enthousiaste groep meiden deze competitie speelden. En ze hadden een vaste coach in de enthousiaste Antoinette Post en een vaste fluitist in Rene Post. Dat alles maakte dat MA3 nu wel kon doorstoten naar het kampioenschap van de 2e klasse. En het werd een overtuigend kampioenschap, want er werden maar 8 sets verloren.

En op de laatste speeldag kwam er nog wel tegenstand van Spaarnestad en de setstanden kantelden nog wel en paar keer. In de eerste set nam Zaanstad een grote voorsprong, maar kwam Spaarnestad nog gevaarlijk terug, maar die set won Zaanstad toch et 25-18. In de tweede set werd het nog even spannend: 25-21. De derde set was duidelijk voor onze MA3: 25-10. En de vierde set werd het weer spannend, maar Melle van Rijnsoever wist door een serviceserie van 10 keer serveren de stand van 15-15 naar 25-15 te brengen. Waarmee het kampioenschap binnen was.

Onder de bezielende leiding van Edwin van Rijnsoever en een aantal ouders hebben deze groep meisjes van de MC1 bijgedragen aan 3 kampioenschappen: met hun eigen team (MC1) en door in te vallen (bij MC2 en MA3). Een mooi resultaat.

Andre Triep