MB1 kampioen Hoofdklasse

Op zaterdag 15 december om 12.00 uur stond ‘de wedstrijd’ van de eerste helft op het programma. Zaanstad Mb1 – Compaen Mb1 in sporthal de Greep te Oostzaan. We konden promoveren naar topklasse en kampioen worden…
We hadden 2 sets nodig om te promoveren en het moest 3-1 of 4-0 worden voor het kampioenschap. Best heel erg spannend dus.
We kwamen om 11.15 uur aan en gingen ons klaarmaken. We hadden goed getraind, de week ervoor hadden we namelijk met 3-2 gewonnen van Compaen, we wisten nu waar onze verbeterpunten lagen. Na de warming-up maakten we ons klaar voor de eerste set. We gingen er volle goede moed in, maar waren best wel een beetje zenuwachtig.

In de eerste set begonnen we met Anoek, Marit, Zoë, Lotte, Anouck en Beau. We waren erg scherp en pakte de verbeterpunten goed op. We liepen steeds verder uit en Compaen had het erg moeilijk om onze services te onderbreken. Hierdoor waren we toch iets sterker en wonnen we de set met 25-20! De eerste set was binnen en de spanning werd wat minder. We wisten dat we nog 1 set nodig hadden om te promoveren dus gingen we door met de energie uit vorige set.

In de tweede set kwamen Meike en Donna erin en zij zorgden voor een hoop winstpunten. We hadden veel energie en aan de kant werd er goed gezongen. We gingen erg lekker totdat Compaen aan service kwam. We kwamen op een achterstand van 12-17 en er werd een wissel gedaan aan onze kant op de buiten. We pakten de draad weer goed op en wonnen de set met 25-18.
Wij hadden 2 sets binnen en waren dus gepromoveerd naar de topklasse!!! Dat was al zeker een feestje waard.

Onze spanning was totaal weg in de derde set, want we hadden maar 2 sets nodig. We dachten er als team iets te makkelijk over en kwamen op een achterstand die we helaas niet meer konden inhalen. De derde set verloren we met 21-25. Nu hing het erom, we konden nog kampioen worden en wij wilden daar ook erg hard voor strijden.

De zenuwen waren terugkomen waardoor er een achterstand ontstond.Het was een pittige strijd, maar we kwamen terug op een stand van 24-22. We konden een matchpoint maken, maar dit pakte niet zo uit. Compaen kwam terug en er werden een aantal wissels gedaan aan hun kant. Weer hadden wij een matchpoint kunnen maken op 25-24, maar weer lukte dit niet.

We waren erg aan elkaar gewaagd en hierdoor kwam Compaen op een matchpoint van 25-26, ook deze keer lukte het niet om de set te winnen. Er waren weer 2 spannende rally’s en wij kwamen op 26-25. De spanning steeg, dit keer pakte het goed uit voor ons. De vierde set wonnen wij met 27-25 en dus waren we gepromoveerd en kampioen!!!

De medailles kregen we overhandigd en in de kleedkamer hebben we er een feestje van gemaakt met taart en champagne.
We hebben de eerste helft goed afgesloten met een mooi resultaat en gaan er in het tweede deel van het seizoen weer keihard tegenaan. Vincent en Merel nogmaals bedankt!

#Beau