Mannen Zaanstad H3 winnen absolute kraker

Alsof de Nevobo het zo bepaald zou hebben. De eerste wedstrijd na de winterstop, en dan de nummers 1 en 2 op de ranklijst tegen elkaar uit laten komen. Beide teams hebben inmiddels al een flinke voorsprong op de rest van de teams uit de promotieklasse. Madjoe H2 stond er iets beter voor dan de Zaanse formatie. De enige wedstrijd die de Zaandammers dan ook verloren was de wedstrijd tegen Madjoe eerder dit seizoen. Dat was die ene wedstrijd, die ze op zaterdagmiddag 12:00u tussen de mini’s door lieten spelen en Wouter z’n pink uit de kom werd geslagen. Al met al, genoeg redenen voor revanche. De hele winterstop werd er doorgetraind. Onder andere met Heren 1, een oefenstage werd afgerond tegen onder andere Jonas H1 en zodoende waren de mannen er klaar voor. En hoe?!

Daar kunnen we deels kort over zijn. De formatie uit Enkhuizen werd de eerste twee sets van het veld geveegd getuige de twee keer 25-16 in setstanden. In set drie en vier kwam Zaanstad beide keren op een flinke achterstand. In de 3e set was dit zelfs 8 punten, in de 4e set was dit een punt of 5. Deze extra uitdaging haalde het beste in de mannen naar boven. Vanaf 14-22 achterstand serveerde Frank een serie dusdanige moeilijke ballen dat het vervolgens voor de lange mannen aan het net (Jesse, Marc en Timo) een koud kunstje was om hun blokkerende kwaliteiten ten toon te stellen. Volgens deed René een duit in het zakje om de ballen die wel over het net kwamen, netjes verdedigend terug te krijgen bij Timo die op zijn beurt Max op de diagonaal in stelling kon brengen, die met zijn power prikballen de nodige punten maakte. Stand weer gelijk op 24-24. Vervolgens, zoals met elke wedstrijd, waren er wat hachelijke momenten met betrekking tot de scheidsrechter. Over de juistheid ervan, durven we niet te oordelen. Gezien de achterstand die Zaanstad had, zou je kunnen zeggen dat het in hun voordeel was, maar goed, dan had Madjoe de beide sets maar veel eerder moeten afmaken. We stonden inmiddels ver achter en niemand aan Zaanse zijde geloofde meer in setwinst, zeker niet in de 3e set.

In set 4 speelde zich dus een dusdanig gelijk tafereel af. Flinke achterstand halverwege de set. Nu was het een serviceserie van Marc die ons terug in de wedstrijd bracht. En omdat we zo graag wilde winnen, vonden we het ook een goed idee om met 7 man in het veld te gaan staan. Vond trouwens ook niemand erg, en viel uiteindelijk ook niemand op. Toch maar snel libero René er weer uitgewisseld en doen alsof er niks was gebeurd. Spannend op het einde was het zeker nog, met setpunten over en weer, maar uiteindelijk was het Zaanstad H3 dat aan het langste eind trok en de enige overgebleven directe concurrent met 4-0 terug naar Enkhuizen stuurde.

Resultaat is 8 punten los van de nummer 2, maar wel één wedstrijd meer gespeeld. Uw favoriete team speelt aankomende zaterdag weer thuis. Maar dan tegen Spaarnestad H4. Wees welkom om 18:15u in de Topsporthal!

René Tigges