MA1 wint vijfsetter van Limes

Dit is het late wedstrijdverslag van de wedstrijd van Zaanstad MA1 – Limes MA1 van 7 maart 2020 (sorry, ik had het druk ☺ ). Dit is ook gelijk de datum dat een van onze passerlopers jarig was. Anne Stam werd 17 jaar en dit wilden we natuurlijk extra vieren met een overwinning die dag!

De eerste set begonnen we met Anne S, Anne vdW , Marit, Anoek, Crystel en Donna. Beau is libero, dus die wisselt met de middens. We hadden er allemaal heel veel zin in en waren klaar om ze aan te pakken. In verband met het coronavirus moesten we naar elkaar zwaaien. Nou, laat de wedstrijd beginnen! Met een paar killblocks van Crystel en een paar aces van Anoek, Marit en Donna ging deze set wel makkelijk. Ook een paar geplaatste ballen van Anne Stam maakten het moeilijk bij Limes. De set werd gewonnen met 25-18.

De tweede set begonnen we met Zoë, Anne vdW, Marit, Anoek, Lotte en Donna. Deze set was echt super spannend. Er werd ook een trommel bij gehaald door onze lieve trainer Merel Koenderink. We gingen gelijk op en al gauw was het 25-25 en zo ging het door tot 29-29. We maakten veel fouten, maar kwamen toch steeds weer gelijk op met Limes. Uiteindelijk heeft Limes de set met 31-29 gewonnen. Het stond 1-1 in sets.

De derde set begonnen we met Zoë, Anne S, Jasmijn, Anoek, Crystel en Lotte. Deze set was weer makkelijk en alles ging wel vanzelf. We moesten vechten, maar het ging wel aardig. Na een lange rally in het midden van de set maakte Limes netfout, dus dat was top. Met een ace van Zoë en foutservices van beide kanten hebben we de set gewonnen met 25-16.

De vierde set begonnen we met Anne S, Anne vdW, Jasmijn, Anoek, Crystel en Donna. Deze set had weer een paar aces van Anoek en Anne vdW. Bij de service van Anoek was de bal vast komen te zitten, dus moesten we een nieuwe bal regelen. Bij 10-16 werd Marit erin gewisseld voor Jasmijn. Deze achterstand probeerden we nog in te halen, maar dit is niet meer gelukt. Uiteindelijk is het 17-25 voor Limes geworden.

De vijfde set begonnen we met Zoë, Anne vdW, Jasmijn, Anoek, Lotte en Donna. Deze set moesten we winnen om nog een beetje afstand te houden van de Boemel, die op de tweede plek staat. De set begon met een blok van Anoek, dus dat was een goed begin. In deze set waren weer een paar aces van Lotte en Zoë. Op 9-7 had Lotte een killblok op de nummer 7 van Limes, die super lang is en alle punten scoorde, dus daar waren we super blij mee! Met 15-11 hebben wij deze set gewonnen en dus de wedstrijd met 3-2 gewonnen! Achteraf moesten we weer zwaaien en hebben we natuurlijk nog voor Anne Stam gezongen.

Dit was mijn wedstrijdverslag! Het is nu allemaal anders gelopen dan normaal, het seizoen is helemaal voorbij ☹. Wij hopen jullie volgend seizoen allemaal weer te zien!

Donna Baijens