MA1 kampioen!

Wedstrijdverslag Zaanstad MA1 zaterdag 8/04/17

Vandaag was het zover, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. We speelden tegen Dinto MA2 die onderaan staan. Voor ons was het een belangrijke wedstrijd omdat bij 4-0 winst het kampioenschap gevierd kon worden als onze directe concurrent VCH een punt zou laten liggen in Hoofddorp. Hoe mooi zou dat zijn? Kampioen worden in eigen hal, super toch? Deze kans wilden wij niet aan ons voorbij laten gaan. Om alles in eigen hand te houden was 4-0 winnen HET doel van deze wedstrijd.meisjesA_0011

De eerste drie sets gingen gemakkelijk, Dinto bood haast geen tegenstand en wij liepen over ze heen. De setstanden: 25-9, 25-15 en 25-12.

De vierde set ging het helaas minder makkelijk. We begonnen te slordig en maakten te veel eigen fouten, misschien dachten we er ook wel te makkelijk over. Als snel keken we tegen een achterstand van 5-12 aan. Na een wissel aan het net kregen we weer wat grip op de wedstrijd. Dit was het keerpunt in de wedstrijd, ook mentaal gezien. Mooie ballen geslagen door Amber, goed verdedigingswerk door Merel en een lekker blok op het midden van Jet. Toen we er ook nog een sterke service serie tegen aangooiden was het bijna gedaan met Dinto. ‘Er op en en er over’ werd verschillende keren gezegd tijdens de set, en dit is precies wat we deden.

Bij een stand van 24-17 voorsprong nam Vincent een time-out en iedereen keek hem aan alsof hij gek was, waarom een time-out? Toen kwam eindelijk het verlossende woord, VCH had een set laten liggen, en als we dit punt zouden maken, waren we kampioen! En dit deden we, een prachtig kill-block maakte de wedstrijd af en het feest kon beginnen, letterlijk en figuurlijk, want als afsluiter hadden we een wel bekend Zaanstadfeest!

meisjesA_0031

Kampioen in de hoofdklasse, wat een prestatie! We hebben dit echt super goed gedaan en wat is dit een mooie afsluiter van het seizoen. Dit jaar voor het eerst spelen met elkaar in een compleet nieuw team, en dan dit neerzetten. Stuk voor stuk toppers. Als kampioen terugkijkend op het seizoen, kunnen we wel zeggen dat we allemaal gegroeid zijn en onszelf onwijs ontwikkeld hebben. We hebben het teambelang en de spirit nooit uit het oog verloren!

Als eerste Jet de drager van het team, nieuw in het team maar ik denk de speelster die ervoor gezorgd heeft dat het team gevoel er vanaf het begin in gezeten heeft bij ons. Met haar diversiteit op het midden wist geen tegenstander waar ze op konden rekenen!

Dan hebben we Levi, begonnen als passer loper maar na een langdurige blessure ijzersterk teruggekomen op het midden. Sowieso is terugkomen op niveau na revalidatie van een langdurige blessure niet makkelijk maar dan ook nog gelijk een andere positie zo kunnen uitvoeren, superknap!

Over blessures gesproken, Daphne, heeft het dit seizoen fysiek ook niet steeds meegezeten maar toch was ze er bijna altijd bij. Daphne zorgt ervoor dat het hele team binnen een mum van tijd zó weer vrolijk is en met haar leuke verhalen maakt ze altijd iedereen aan het lachen.

Beau, heeft zich onwijs ontwikkeld op de spelverdelers positie, maar is zelfs een aantal wedstrijd libero geweest wat haar ook super afging.

Elisah is onze constante factor in het veld, zowel aan het net als in het achterveld. Met haar duidelijke cross-aanval is ze ook meer gegroeid.

Dan hebben we nog Indy. Ondanks het feit dat ze de laatste tijd niet zo veel meer met ons trainde, voelde het altijd fijn en ‘zoals het hoort’ als ze er weer bij was. Uitgegroeid van rustig, bescheiden meisje met af en toe een ietwat onwennige uitstraling in het veld naar onze EK-topper die de ballen zo hard binnen de lijnen slaat, dat zelfs de scheids er af en toe moeite mee heeft.

Samantha is ook erg gegroeid en krijgt steeds meer controle over haar aanval! Ook in het achterveld pakt ze steeds meer ballen.

Dan hebben we nog Tessa, met haar constantheid in alles een fijne aanvulling voor het team, ook in haar aanval is ze gegroeid, en steeds meer gaan doorslaan.

Iris is onze trouwe spellie, weet goed wat een persoon nodig heeft qua set-up en de afstemming tussen spellie en aanvaller verliep steeds beter. Zoiets moet groeien en na een jaar heeft zij goed voor de bril hoe eenieder de set ups wenst.

Tamara heeft een ijzersterke service en is de loop van het seizoen ook steeds harder en krachtiger gaan slaan, super belangrijk als dia bij ons in het team.

Amber verbeterde zichzelf ook dit seizoen en wist de kritische houding ten opzichte van zichzelf te overwinnen, en vormde toen een bron van energie voor haar teamgenoten. Ze wist steeds vaker belangrijke punten voor het team binnen te halen, door middel van aanval en blokkering.

Als laatste hebben we nog Merel, onze trouwe libero uit de B(!). Super trots op haar en een speciaal bedankje voor alle keren dat je met ons mee bent geweest, ondanks je drukke eigen volleybal schema, super goed gedaan!

Als laatste willen ik Frank en Vincent onwijs bedanken voor het trainen en coachen afgelopen seizoen, zonder jullie zouden we hier niet gekomen zijn, en hadden we ook geen mogelijkheid gehad om onszelf zo te ontwikkelen. Jullie hulp waarderen wij enorm en we zijn super blij met jullie! Thanks daarvoor. (:

Aankomende zaterdag hebben wij de laatste wedstrijd in dit seizoen, uit bij VCH. Een mooie kans om als laatste keer te laten zien dat wij de terechte kampioen zijn! Tot dan.

Amber Kaptein1Foto’s: Eric Visch