Jongens CMV6-selectie plaatst zich voor NOJK-finale

Afgelopen zaterdag heeft de Jongens CMV6-selectie van Zaanstad een geweldige prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de finale die op zaterdag 11 april in het Limburgse Panningen plaatsvindt. Het basisvijftal uit het Jongens C-team (Yaro Hansen, Joel Bleeker, Kaya Yildiran, Tim Steunebrink en Luuk Steunebrink) onder leiding van coach Mark Band won de kruisfinale met 25-17 en 25-22 van WIK.

Daarvoor startte de Zaanstad-mannen goed tegen Fusion Rotterdam met een 2-0 winst (25-18,25-18). Vervolgens was er de broederstrijd met Spaarnestad (beide teams kennen elkaar goed en spelen altijd spannende potjes). In de eerste set ging het gelijk op tot 4-4, maar daarna liep Spaarnestad uit naar 4-10. De Haarlemse aanval bleef daarna domineren, waardoor Zaanstad tegen een grotere achterstand aankeek: 5-14. De Zaanse mannen vochten zich daarna terug naar 12-17. De foutenlast nam daarna bij Zaanstad toe en op 14-22 probeerde coach Mark Band zijn mannen weer scherp te krijgen. Dat lukte niet want de set ging met 16-25 naar Spaarnestad. Teleurstellend was dat Zaanstad deze set 8 servefouten en 4 aanvalsfouten maakte.
In de tweede set nam Zaanstad een voorsprong: 7-6 na 4-6 en dwong daarmee een time-out bij Spaarnestad af. De kleine voorsprong wisselde daarna regelmatig en het bleef spannend. Op 20-20 lag alles nog open, maar door 3 punten van Jayson Hansen (de broer van Aaliyah Hansen uit Zaanstad dames 1) sloeg Spaarnestad een gaatje: 20-23. Het einde kwam met 21-25 voor Spaarnestad. Deze set had Zaanstad de foutenlast terug gedrongen (3 fouten minder dan Spaarnestad), maar Spaarnestad was aanvallend en serverend beter. Zaanstad was nog niet verloren, want de laatste poulewedstrijd was tegen Sliedrecht Sport. Dat team werd keurig met 2-0 (25-18, 25-22) verslagen. Daarmee was Zaanstad tweede in de poule en mocht het team de eerder genoemde kruisfinale tegen WIK spelen.
De Zaanstad-mannen waren toch wel zenuwachtig en lieten niet hun topniveau zien, maar dat was wel genoeg om te winnen en zich daarmee te plaatsen voor de finale van het NOJK. Natuurlijk moet de mini die nog minicompetitie speelt en als wisselspeler meeging voor noodgevallen ook genoemd worden.
Er is al een concept-wedstrijdprogramma voor de finale, waarin Zaanstad in een poule met Taurus, Dynamo Apeldoorn en Alterno Apeldoorn speelt. Gelukkig hoeft Zaanstad pas om 11.00u de eerste wedstrijd op die dag te spelen, want het is bijna 2 uur rijden naar Panningen. Het zou natuurlijk mooi zijn als dat in een Zaanstad-bus vol supporters zou kunnen.
Andre triep