Jongens C2: enthousiaste jonge bikkels in stijgende lijn

Als je net uit het CMV komt is spelen bij de C-jeugd een grote overgang. Jongens C2 moest heel even wennen aan het grotere veld. Maar ze pakten het geweldig op en lieten snel een stijgende lijn zien. Voor we verder gaan, wie zitten er in de JC2? Een achttal jongens: Miles Lindstrom, Mika Hendriksen, Jesse van Mazijk, Jasper Vasen, Jelger Buisman, Stijn Denijs, Frank van Delft en Lennart van Bokhove. Laat ik er deze keer drie uitpakken (de overige vijf komen een volgende keer). De allerjongste is Jesse van Mazijk, maar wat doet hij al geweldig mee. En Mika Hendriksen herinner ik me niet alleen als opvallende Mini van de Week bij heren 1, maar ook om zijn geweldige dynamiek tijdens zijn eigen wedstrijden. De langste en oudste van het team is Jelger Buisman, die aan het net de leider is. Iwan Hendriksen traint ze al een tijdje (maar staat helaas niet op de foto) en Annelotte is sinds dit seizoen de tweede trainster (heeft zelf gespeeld en kent het spelletje dus goed).

Jongens C2 speelde al op 12 september (op de Zaanstad Dag) de eerste wedstrijd. Dat was wennen en ze verloren met 1-3 verloren van Spaarnestad JC3 (dat versterking uit hun JC2 had mee genomen). Op 3 oktober speelden ze in Haarlem weer tegen Spaarnestad JC3. Het werd toen een 3-1 overwinning (25-15, 25-13, 25-10 en helaas de laatste set verloren met 24-26). Op 19 september speelden ze de eerste keer tegen Madjoe. Die wedstrijd verloren ze met 3-1, maar op 10 oktober speelden ze de tweede wedstrijd tegen Madjoe en toen was het gelijk 2-2. In die wedstrijd toonden ze vooral ook veerkracht: de eerste twee sets liep het niet en verloren ze met 14-25 en 19-25. In de derde set hadden ze het ook zwaar, maar wonnen die met 25-23 en daarna gingen ze door in de vierde met ruime winst: 25-14.

Als we de totaalcijfers per wedstrijd op een rijtje zetten zien we de stijgende lijn goed:

12/9 tegen Spaarnestad JC3       77-101
19/9 tegen Madjoe JC2                77-97
3/10 tegen Spaarnestad JC3       99-64
10/10 tegen Madjoe JC2              83-87

Het zal wel tot januari 2021 duren voor we ze weer competitie zien spelen. Gelukkig mag het team wel twee keer per week door blijven doortrainen.

Andre Triep