Jongens C start goed in de Topklasse

Op zaterdag 11 januari startte Jongens C met een 3-1 overwinning op VCSpaarnestad JC1.
Het betreft twee teams die al vaak tegen elkaar hebben gespeeld en dat ook vaker zullen doen. In de eerste set opende Zaanstad scherp met een 5-0 voorsprong en hield die tot halverwege de set vast. Spaarnestad kwam daarna terug en de setwinst ging naar Spaarnestad met 19-25.
In de tweede set opende Zaanstad weer scherp: 9-5 voor, maar weer kwam Spaarnestad terug. Op het eind was het spannend en beide teams kregen kansen om de set te beslissen. Uiteindelijk was Zaanstad koelbloediger: 26-24.
De volgende twee sets was Zaanstad steeds de hele set scherper: 25-15, 25-17.
De Zaanstad-jongens zijn dus in de winning mood. Dat komt ook omdat vijf jongens in dit team op de voorronde van het NOJK goed hebben gepresteerd. Zij speelden op 4 januari in sporthal Helsdingen in Vianen in een poule van vier teams drie wedstrijden. Die wonnen zij allemaal (soms erg gemakkelijk): tegen Intermezzo (25-12, 25-6), tegen VVUtrecht (25-15, 25-15) en tegen PDK Huizen (25-7,25-8). Gezien de setstanden zou je de vraag van Louis van Gaal kunnen stellen: was Zaanstad nu zo goed of waren de anderen zo slecht? Ik ga de vraag niet beantwoorden. Daarmee werden ze 1e in de poule en waren daarmee direct geplaatst voor de halve finale op 15 februari in Houten. Daarvoor zou ik een ander citaat van coach van Gaal kunnen gebruiken: “dat is different cook”. Want ze spelen dan tegen Sliedrecht Sport, tegen VCSpaarnestad en tegen Vocasa.
Maar eerst gaan ze zaterdag 18 januari naar Dordrecht voor de Topklasse-wedstrijd tegen Next Volley JC1 (gepromoveerd uit de westelijke hoofdklasse van de regio Zuid).

Andre Triep