Jeugdraad VV Zaanstad

Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat kinderen hun leven lang lid blijven van de vereniging. De jeugdcommissie wil daadwerkelijk iets te bieden hebben aan de jeugd. Om de jeugd te behouden is een jeugdvriendelijk (sport)klimaat het allerbelangrijkste. Dit houdt in dat er rekening gehouden moet worden met de wensen, behoeften en de leefwereld van de jeugd.

Om te kunnen zorgen voor een jeugdvriendelijk klimaat binnen de vereniging moet er niet alleen gepraat worden over de jeugd maar ook mét de jeugd. Een goed middel daartoe is het invoeren van een jeugdraad , met verantwoordelijke taken en inspraak. Taken op het gebied van informatie verzorgen, ledenwerving en behoud van leden, werving en opleiding van (jeugd)kader, organiseren en delegeren van nevenactiviteiten voor de jeugd.

De jongeren zijn niet langer alleen actief als sporter, ze zetten zich ook in voor de vereniging als adviseur, begeleider, assistent-trainer, scheidsrechter en/of organisator van nevenactiviteiten. Op deze manier hopen wij de jeugd tot in lengte van dagen te behouden voor de vereniging.

Om te komen tot deze Jeugdraad zoekt de jeugdcommissie kandidaten die het leuk vinden om zaken zelf te organiseren en actief mee te denken over de toekomst van de vereniging.

Wil jij zitting nemen in deze jeugdraad ? Reageer dan met een mailtje aan: jeugd@vvzaanstad.nl