NOJK 2019

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK) is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Verenigingen nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies. Aan de best ‘overall’ presterende vereniging wordt de Jaap van Kasteel trofee uitgereikt.  De NOJK wordt georganiseerd door de Nevobo.

Zaanstad doet dit jaar met 4 teams mee: jongens-A, meisjes-B, meisjes-C en jongens-CMV. De indeling van de teams is gedaan op leeftijd en spelniveau. De peildatum is  1 oktober:
– Jeugd A: op of na 1.10.2000
– Jeugd B: op of na 1.10.2002
– Jeugd C: op of na 1.10.2004
– CMV6: op of na 1.10.2006
In een enkel geval is een speler of speelster in een oudere leeftijdscategorie geplaatst om de posities in elk team goed in te vullen.

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen zijn elk jaar weer een hoogtepunt in het jeugdseizoen. Vooral de beleving om op het hoogste niveau tegen je leeftijdsgenoten te mogen spelen, geeft een heel gaaf leermoment: en dat leermoment wordt alleen maar groter naarmate je verder komt. De voorrondes zijn op 5 januari. Als je team zich plaatst ga je door naar de halve finales op 23 februari en misschien zelfs wel naar de finales op 30 maart en dat is echt heel bijzonder als je daar aan mag meedoen. En … de finales bij de A-jeugd zijn ook dit jaar weer in onze eigen thuishal, Topsportcentrum De Koog.

Ter voorbereiding zullen de NOJK-teams deelnemen aan het Holland Top jeugdtoernooi, de eerste speeldag was zondag 18 november. Tijdens de Open Club kampioenschappen proberen de coaches om de deelnemers te laten ervaren hoe het is om met een groot team een goede prestatie te halen. Dit betekent dat er verschillende rollen binnen de teams zijn. De coach begint met de – in zijn of haar ogen – zo sterk mogelijke basis. De rol van de wisselspelers is op dat moment het zo hard mogelijk aanmoedigen van hun teamgenoten. En … je moet natuurlijk altijd klaar staan om een energievolle bijdrage in het veld te leveren. In alle rollen kun je heel veel leren voor je verdere volleybalontwikkeling en je rol kan gedurende de dag natuurlijk ook opeens ook heel anders worden. Of je nu meer of minder speelt: volleybal is en blijft dé teamsport bij uitstek #VolleybalDoeJeSamen.

Kortom een fantastisch toernooi waarbij je vaak met allerlei spelers en speelsters uit verschillende teams speelt, met één belangrijk doel: zover mogelijk komen bij de NOJK. Vanuit Zaanstad heel veel plezier en succes voor alle deelnemende teams. Maak er mooie kampioenschappen van.

Meer lezen over het NOJK kun je op (hier vind je zeker altijd de meest up-to-date informatie)
www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/nojk-en-ngjk/

Teamdindeling
Download de teamindeling NOJK (pdf)

Wedstrijdprogramma’s zaterdag 5 januari
Jongens A  is vrij – heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de halve finale op 23 februari.
Meisjes B, Tuitjenhorn WP VDO 2019 Voorronde Tuitjenhorn Harenkarspelhal.xlsx
Meisjes C, Den Haag: WP VDO 2019 Voorronde Den Haag Houtrust.xlsx
Jongens CMV, Harderwijk WP VDO 2019 Voorronde Harderwijk De Sypel.xlsx

Heb je vragen? Stel die eerst aan de coaches van het team op een rustig moment. Wil je vervolgens meer weten? Neem dan contact op met de jeugdcoördinator Marc Donker (trainerscozaanstad@gmail.com / 06-27073900)