CMV-jeugd

cmv_logo_jpgCMV staat voor Cool Moves Volley en Circulatie Mini Volleybal

CMV kan je al spelen vanaf je zesde jaar. Het begint met de bal overgooien en weer vangen (niveau 1 en 2) op een klein veld. De bal gaat elke keer over het net. Daarna ga je ook de bal onderhands spelen, en begint het samenwerken (niveau 3). De volgende stap is bovenhands spelen. De bal wordt eerst drie keer gespeeld voordat de bal over het net mag; de tweede keer is een vangbal (niveau 4). Het veld is al iets groter. Tenslotte wordt bijna het “gewone” volleybal gespeeld (niveau 5 en 6), maar nog steeds op een klein veld met vier spelers zodat je vaak de bal krijgt. Je legt zo een goede basis voor de ABC-jeugd (na de basisschool).

VV Zaanstad heeft een groeiende groep CMV-jeugd. Dit seizoen zijn we gestart met ongeveer 50 “mini’s”. We beginnen de competitie met 7 CMV-teams op verschillende niveau’s. In januari kunnen hier nieuwe teams bijkomen.

Het merendeel van de CMV leden zijn meisjes, maar het aantal jongens groeit gestaag.

VV Zaanstad streeft ernaar de “mini’s” zoveel mogelijk in gescheiden teams te plaatsen, jongens bij jongens en meisjes bij meisjes. Een enkele keer bestaat een CMV-team uit jongens én meisjes. Dan zijn er in een bepaalde leeftijdscategorie/speelniveau te weinig jongens/meisjes om aparte teams te maken. In de competitie spelen jongens- en meisjesteams tegen elkaar. Bij CMV kan dat gewoon!

Ben je 6 jaar of ouder en geïnteresseerd in volleybal, maar weet je nog niet zeker of je het wel leuk vindt? Je kunt vrijblijvend drie keer meedoen. Kom het dus gerust eens uitproberen. Je bent van harte welkom!
We trainen iedere woensdag van 17.30 tot 19.00 uur in Zaanlands West.

De Jeugdcommissie wenst  jullie weer veel volleybalplezier met jullie teams!

Vragen of opmerkingen over de teamindeling? Stuur een email naar jeugd@vvzaanstad.nl

© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU