ABC-jeugd

Vanaf 12 jaar ben je te oud voor Cool Moves Volley (CMV) en ga je volleyballen in een Jeugd A, B of C team. Leeftijd en talent bepalen waar je ingedeeld wordt. 

Jeugd C is bedoeld voor kinderen van 12 tot 14 jaar. Op dit niveau is het belangrijkste doel te leren samen te spelen in een team van zes. Daarnaast wordt er natuurlijk nog steeds gewerkt aan techniek, snelheid en conditie.
Jeugd B is bedoeld voor kinderen van 14 tot 16 jaar. Op dit niveau leer je met name hoe je met je team een systeem speelt (eventueel met libero). Daarnaast blijft er gewerkt worden aan techniek, snelheid en conditie.  
Jeugd A is bedoeld voor de jeugd van 16 tot 18 jaar. Als je per 30 september (aan het begin van het seizoen) 16 of 17 bent, behoor je officieel tot de A-jeugd. Bij jeugd A verbeter je je systeemspel en word je langzamerhand voorbereid op de overstap naar de volwassenencompetitie. Daarom worden er ook dezelfde spelregels gebruikt als bij de senioren en kan het, bijv omdat je er aan toe bent, gebeuren dat je op deze leeftijd al bij een seniorenteam wordt ingedeeld of meetraint en invalt bij de senioren. 

Volleyballen is een teamsport waarbij je afhankelijk bent van je teamgenoten. Er wordt daarom van je verwacht dat je aanwezig bent op de trainingen en bij de wedstrijden. Mocht je een keer echt niet kunnen dan is het wel zo netjes naar je medespelers en trainer dat je jezelf tijdig afmeldt.

De Jeugdcommissie wenst  jullie weer veel volleybalplezier met jullie teams!

Vragen of opmerkingen over de teamindeling? Stuur een email naar jeugd@vvzaanstad.nl

© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU