JCMV haalt NOJK-finale niet

Op zaterdag 23 februari zijn Yaro Hansen, Mathijs Pos, Vigo Kelder, Manou van Rijnsoever en Kaya Yildiran, met coaches Joris en Teoman en enthousiaste supporters, afgereisd naar Denekamp voor de halve finale van het NOJK in de categorie CMV Jongens (ook wel Jongens-D). Helaas konden klasbakken Luuk en Tim Steunenbrink en Sven Band er door een vakantie dit keer niet bij zijn.

De 1e wedstrijd tegen VoCASA werd relatief makkelijk gewonnen. Wel moest er worden teruggeknokt van een lichte achterstand in het 2e set. De kinderen bleken goed op elkaar ingespeeld, lieten mooie acties zien en scoorden slimme puntjes. De wedstrijd werd afgesloten met een groot euforisch gevoel.

De 2e wedstrijd tegen Dros-Alterno begon goed. De 1e set werd relatief gemakkelijk binnengehaald. De tegenstand in de 2e set was veel groter. Het einde van de 2e set verliep chaotisch. Op een beslissend moment werd een uit-bal toch aangetikt door Zaanstad, terwijl de 2e wedstrijd-winst al leek te lonken. Een zwaar verlies, zo werd het ervaren, en zeker met een ‘lullig balletje’,
voelde niet eerlijk. Achteraf bleek dit de ommekeer in de dag. Een deel van de kinderen was emotioneel flink aangeslagen door het verlies van de 2e set.

De 3e wedstrijd tegen Sudosa-Desto was precies het type wedstrijd wat we op dat moment niet nodig hadden. Het duel ontaarde letterlijk in een Twentse heksenketel. Sudosa-Desto bleek naast 4 man in het veld nog 14 jongens voor op de bank te hebben meegenomen die luidkeels stonden aan te moedigen, verder ondersteund door een grote trommel en een grote schare aan zeer toewijd en zeer aanwezig publiek. Het geluid dat geproduceerd werd, werd enkele kinderen te veel. Temeer Sudosa ook nog eens aangemoedigd werd door andere tegenstanders uit het Oosten van Nederland.

Blijkbaar had Zaanstad indruk gemaakt. Het was het te kloppen team geworden. Het team bleek vooral emotioneel nog niet bestand tegen zo veel geweld. 25-18 was het hoogst haalbare. In de 2e set kwamen we niet verder dan 12 punten, het laagste aantal setpunten van de dag.

Na de wedstrijd was het wonden likken. De vele punten door prachtige rally’s en onderlinge resultaten hadden het team toch een 2e plaats in de poule opgeleverd. De kruisfinale stond voor de deur. De vraag was alleen of het team er op tijd klaar voor was!

De kruisfinale tegen Dynamo was ontspannend, leuk en spannend. De tegenstander was sterk en speelde zeer stabiel. Beide teams lieten zien dat ze konden volleyballen. Er waren spectaculaire reddingen en lange rally’s en er werd veel gesmashed. Gewoon hard in het veld geslagen, door onze jongens én meid. Allemaal lieten ze mooi volleybal zien en deden niet onder voor de tegenstander. De 1e set werd nipt verloren en uiteindelijk bleek Dynamo de langste adem te hebben en was de pijp bij zaanstad leeg.

De halve finale, vele extra trainingen en lange zaterdagen… het is (voor dit seizoen) voorbij! Het publiek dankbaar voor het spektakel, maar de kinderen nog niet klaar. “NOJK, we have Some unfinished business!” Is het niet volgend jaar, dan wel het jaar daarop. Die beker wacht op ons. Zeker weten!