Hoera, volleyballen kan weer!

De meiden van de MC1 zijn het volleybalseizoen goed van start gegaan. Het team bestaat uit de volgende 8 sportieve meiden: Loïs, Veerle, Safira, Kyra, Melle, Nikkie, Steffie en Bloesem.

Zaterdag 4 september hebben de meiden zich kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen tijdens een 4-kamp bij AVV Keistad in Sportcomplex Amerena in Amersfoort. De meiden hebben 3 geweldige oefenwedstrijden gespeeld. Het was wel weer even wennen om vroeg uit de veren te komen en ook nog eens fris en fruitig in het veld te kunnen staan, maar het resultaat mag er wezen.

Per wedstrijd werd er gespeeld om 2 sets tot 25 punten en met een maximum speeltijd van 50 minuten. De 1e wedstrijd werd gespeeld tegen Taurus. Met een gezonde wedstrijdspanning kwamen de meiden goed uit de startblokken en de 1e set werd gewonnen met 25-7. Ook de 2e set werd door onze goede spelende meiden gewonnen met 25-9. Hoppa, de eerste wedstrijd ‘in the pocket’.

In de 2e wedstrijd troffen de meiden VV Forza, ook de tegenstander op de Zaanstaddag. De tegenstand was aanmerkelijk groter dan de 1e wedstrijd. Maar, door een goede samenwerking en veel inzet hebben de meiden een mooie en goede wedstrijd gespeeld en gewonnen met de setstanden 25-22 en 25-18.

De 3e en laatste wedstrijd was tegen het sterk- en thuisspelende AVV Keistad. Het werd een spannende wedstrijd. Door wederom goed spel werd de 1e set gewonnen met 25-18. De 2e set werd heel spannend. De Zaanstad meiden kwamen achter te staan met 8 punten. De wedstrijd werd en bleef echter spannend tot het einde. Uiteindelijk moest de scheidsrechter de wedstrijd affluiten in verband met de tijd bij een eindstand van 29-30, waarmee de 2e set officieel werd verloren.

Met heel veel volleybalplezier is er een mooie en fijne seizoenstart voor de meiden van VV Zaanstad MC1!