Hoe pakt de PD-regeling uit voor Zaanstad?

Na het definitief beëindigen van de competitie voor het seizoen 2019-2020 in verband met het corona-virus heeft de Nevobo de promotie- en degradatieregeling richting het seizoen 2020-2021 gepubliceerd. Meest opvallende hierin is het instellen van een tweede topdivisie, waardoor ruimte is gemaakt aan de bovenkant om van onderaf veel te kunnen promoveren.

Wat zijn de consequenties voor de verschillende Zaanstad-teams:

• Heren-1: Als nummer 3 uit de degradatiepoule van de Eredivisie degradeert H1 naar de topdivisie. Dit is in lijn met de conclusie van de Stichting Topvolleybal Zaanstad van afgelopen week om met heren-1 een treetje lager te gaan spelen.
  • Heren-2: promoveert naar de topdivisie
  • Heren-3: promoveert naar de derde divisie
  • Heren-6: promoveert naar eerste klasse
  • Merkala dames-1: promoveert naar de topdivisie
  • Dames-3: promoveert naar de derde divisie

Het bestuur van de VV Zaanstad /de TC en het bestuur van de Stichting Topvolleybal Zaanstad zullen zich beraden op de ontstane situatie en de consequenties. Bijzonder daarbij is dat Zaanstad opeens drie topdivisie-plekken heeft, twee bij de heren en één bij de dames. Dit vergt zowel wat betreft de teamindeling als in de organisatie specifieke aandacht om dat op een goede manier in te vullen.

Het uitgebreide bericht van de Nevobo is te lezen via www.volleybal.nl/nieuws/promotie-degradatie-richting-seizoen-2020-2021

(bericht: VV Zaanstad / STZ)