Het kan verkeren

Stel je staat eerste. Stel je verliest van de nummer 11. Stel je speelt tegen een directe concurrent. Stel je hebt de uitwedstrijd tegen dat team nipt verloren met 3-2. Stel het was de spectaculairste wedstrijd van het seizoen. Stel dat dat hun woorden waren.

Nou goed. Wij speelden dus afgelopen zaterdag tegen Shot. Mocht dat nog niet duidelijk zijn. Vanaf het begin was duidelijk dat deze wedstrijd er heel anders uit zou zien dan de uitwedstrijd. Ten dele door het, door hen bestempelde, belabberde technisch niveau. Ondanks dat we niet meer in de B jeugd speelden mocht het toch doorgaan allemaal. Ondanks de onvrede aan de andere kant speelden wij een prettige wedstrijd. Niet in de minste plaats doordat Timo het midden veelvuldig kon bedienen. Met een sterke service, (redelijk) stabiele pass, en gevarieerde aanval kwamen we de eerste drie sets vrij gemakkelijk door.

In de vierde set werden de verliespunten uit de eerste drie sets door shot in eerste instantie ruim goed gemaakt. Op enig moment betrof hun voorsprong – of onze achterstand, het is maar net hoe je het bekijkt – meer dan tien punten. Het is dan ook verbazingwekkend dat we de schade hebben weten te beperken tot 19-25.

De wedstrijd was zeker niet zo’n spektakelstuk als in Culemborg. Maar 3-1 winst op een directe concurrent is altijd fijn. Op naar de volgende!

Marc

Foto’s: Gilbert Bronkhorst