Het einde is in zicht

Met het kampioenschap op zak en met nog één wedstrijd op het programma, is het einde van het seizoen in zicht. Afgelopen weekend speelde D2 de laatste thuiswedstrijd tegen Spaarnestad D2. Voor dit team was dit een spannende wedstrijd, aangezien zij in de gevarenzone stonden. Zaanstad D2 had zin in de wedstrijd en we kregen versterking van Anoek en Lotte uit de jeugd.

De eerste set verliep heel vlot aan de kant van Zaanstad. In het begin van de set wist Zaanstad met een goede serve het team onder druk te zetten. Romy kon met een mooie serve serie het team op een ruime voorsprong brengen. De serie werd gevolgd door een aantal mooie aanvallen en de set kon met een stand van 25-9 binnen worden gehaald! Gedurende de set konden meerdere spelers worden gewisseld, zodat iedereen punten kon meespelen.

De tweede set begon minder sterk van Zaanstad. Spaarnestad kon een tijdje meekomen en de stand liep gelijk op. Gelukkig kon Zaanstad ook in deze set afstand nemen door de servicedruk op te voeren. Er kon weer gebruik worden gemaakt van de wissels, waardoor ook de jeugdspelers in het veld konden staan. Zaanstad wist door een goed blok en een afwisselende aanval de set te pakken met 25-17.

Aan het begin van de derde set werden er meerdere wissels doorgevoerd. De spelverdeling veranderde en een aantal aanvalsters moesten plaats maken voor andere teamgenoten. Zo mocht Klara ook het veld in, waardoor zij na een lange tijd geblesseerd te zijn geweest een set kon meedoen. De derde set verliep rommeliger dan de sets daarvoor. Spelers konden minder goed scoren en Spaarnestad kreeg gedurende de set meer vertrouwen in hun spel. De stand liep gelijk op. Zaanstad maakte tegen het einde van de set nog gebruik van een dubbele wissel. Zaanstad wist geen grote voorsprong te pakken, maar kwam er goed vanaf met een 26-24 winst.

De laatste set werd wederom gebruikt om andere spelers speelminuten te geven. Zowel Lotte als Anoek mochten het veld in. In de vierde set was de scherpte bij Zaanstad eraf. Spaarnestad bleef scoren en Zaanstad had geen aanvallend antwoord op de tegenpartij. De andere ploeg liep steeds verder uit. Aan het einde van de set kwam Mirjam erin voor de serve. Het gat werd een beetje gedicht, maar ondanks de serve en een aantal mooie ballen van Ruby ging de set verloren met een stand van 18-25. De vierde set konden wij helaas niet pakken, maar toch waren wij blij met de 3-1 winst.

Namens D2 willen wij de mensen uit het publiek bedanken die aanwezig waren tijdens onze wedstrijden. Volgende week spelen wij om 13u onze laatste wedstrijd tegen VV Amsterdam. Tot dan!

Romy #3