Het eerste wedstrijdverslag van Dames 4

Allereerst sorry dat er nog geen eerdere verslagen van ons zijn geweest, maar daar komt verandering in!
Wie spelen er in Dames 4? Roos, Mylena, Levi, Tessa, Romy, Tamara, Daphne, Iris en Nynke. Sem en Timo zijn onze trainers en coach.

Tot nu toe doen wij het best goed in de 1e klasse: we hebben wat wedstrijden verloren, maar ook al een heleboel wedstrijden gewonnen en momenteel staan wij op de 3e plaats in de competitie.

Afgelopen vrijdag moesten wij naar Krommenie om daar een wedstrijd te spelen tegen Clam Dijcke D2. Daarin spelen 2 meiden die ook bij Zaanstad spelen: Anoek en Zoë, daarnaast is Marc Donker hun coach en beloofde het dus een leuke pot te worden. Wij misten helaas 2 personen uit ons eigen team bij deze wedstrijd (Mylena en Daphne). We hebben nog 2 invallers kunnen regelen: Coco uit de MA en Donna uit de MB. Sem kon er helaas niet bij zijn als coach dus we moesten het zelf doen.

De eerste set begonnen wij met Iris, Tessa, Levi, Romy, Tamara en Roos. Al snel merkten we dat Clam Dijcke onze middenmensen opzocht in de pass, dus wisselden we Coco er wat vaker in het achterveld in zodat er een stabiele pass stond. In het begin ging het gelijk op en we merkten dat we erg aan elkaar gewaagd waren, maar door wat fouten van onszelf won Clam dijcke de eerste set met 25-22.

De tweede set kwam Romy even op de bank zitten en ging Coco het veld in. Onze service druk was goed aanwezig en er werd veel gescoord met de service. Toch hadden we het niet makkelijk deze set. Tamara was in het achterveld een stofzuiger en ze had echt elke bal! Petje af! We hadden een voorsprong opgebouwd maar al snel lieten we Clam Dijcke bij ons komen. Iris gaf in het midden van de set aan dat ze gewisseld wilde worden dus ik kwam het veld in en Iris ging met een icepack haar vingers koelen want die had een blessure opgelopen. Met onze volle 200% wilde wij deze set winnen en dat lukte ons ook met 23-25.

De derde set is altijd een lastige set. Donna was het veld in gekomen voor Levi en liet ons even zien hoe we moesten blokken. Wat een prachtige killblocks! Roos had een goeie service serie en maakte een paar aces. Maar helaas had Clam Dijcke ook een goeie service serie waardoor we de hele tijd gelijk op gingen. Helaas trokken we aan het kortste eind en we verloren met 28-26.

Even op adem komen en beginnen aan de vierde set. Romy kwam het veld weer in en Tessa ging even aan de kant zitten. We moesten nu alles geven om nog deze wedstrijd te winnen en dat gebeurde ook. Iedereen scoorde en punten werden luidruchtig gevierd. Coco heeft wat heerlijke balletjes bij hen in het putje neergelegd en veranderde elke keer de richting van aanvallen waardoor Clam Dijcke het kwijt was. En met 2 service series van Donna en Roos haalde we deze set binnen met 19-25.

De vijfde set begonnen we sterk. We hielden het gevoel van de vierde set vast, want we wilden die vijfde set binnen slepen. Tessa kwam er wat vaker in voor de middenmensen zodat er weer een stabiele pass was. Donna scoorde punt na punt aan het net en weer door een goede service en al ons enthousiasme haalden we ook de vijfde set binnen met 11-15.

Winnen op de vrijdagavond met 2-3, wat een heerlijk gevoel. Beter kon het weekend niet beginnen voor ons!

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 8 december thuis om 15:00 tegen Simokos D4. Letsgoo!

Groetjes Nynke