Het Bekeravontuur

Op zaterdagochtend vertrokken wij al vroeg naar Barneveld, waar de tweede dag van hét bekeravontuur op ons te wachten stond. Door een ongeluk werd de helft van de auto’s met een toeristische route door het Barnevelds groen gestuurd, de andere auto’s sloten aan achter in de rij auto’s van andere vroege dagjesmensen. Iets later dan gepland heeft iedereen de Sporthal kunnen vinden. Even stoer doen met onze mooie nieuwe tassen waar we heel blij mee zijn, waarvoor hartelijk dank Toewan! Omgekleed en wel mochten we ons warm maken voor de eerste wedstrijd tegen de thuisspelende ploeg SSS dames 1. Een team wat momenteel 1e staat in de 2e divisie .
Van dames 2 hebben we versterking mee gekregen van Romy, Elin en Jill. Onze spelverdeelsters zitten namelijk momenteel in andere continenten; Bente Broekema in Nepal en Kyra in Amerika.
We startten de wedstrijd met veel meegekomen Zaans publiek, waardoor het toch een beetje als een ‘thuiswedstrijd’ voelden. Helaas begonnen we de eerste set wat voorzichtig (misschien waren we nog niet helemaal wakker?) wat veroorzaakte dat we de eerste set 17-10 achter stonden. Door terug te vechten hebben we uiteindelijk toch de eerste set kunnen pakken met 27-29!
De tweede set startten we wederom met een achterstand en konden we onszelf helaas niet meer herstellen waardoor we de set verliezen met 25-19. De derde set winnen vervolgens met 20-25 en de vierde verliezen we met 25-22. Helaas verliezen we ook de vijfde set met 15-13. BALEN!
Lang om te balen hadden we niet, want een half uur later stond alweer de volgende bekerwedstrijd gepland tegen de topdivisionist uit Groningen: Veracles dames 1. Tijdens het inslaan was te zien dat deze dames/studenten veel power in huis hadden.
Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen! Helaas begint de wedstrijd verschrikkelijk. Inge maakt na een sprong een misstap waardoor ze haar knie verdraaid. De fysio van Veracles komt snel te hulp en Inge wordt uit het veld gehaald.
Elin valt voor Inge in en we gaan verder met de wedstrijd. Met goed spel en een goede servicedruk weten we het de Groningers moeilijk te maken en winnen we de eerste set met 25-22. De tweede set houden we dit vol en kunnen we, ondanks hun meegenomen luidruchtige publiek die een arsenaal hebben van tientallen liedjes, de tweede set naar ons toe trekken met 25-23. De derde set beginnen we erg sterk wat resulteerde op een grote voorsprong, dit houden we vast, we komen in een flow en winnen de laatste set met 25-16! 3-0!!
De uiteindelijke uitslag van deze bekerronde zou af hangen van de laatste wedstrijd SSS – Veracles. SSS wint uiteindelijk de laatste wedstrijd, wat betekent dat ons bekeravontuur hierbij eindigt en SSS dames 1 door is naar de volgende bekerronde.
We willen graag het publiek, Romy, Elin en Jill bedanken voor de versterking en Inge heel veel beterschap wensen. We hopen dat je snel weer binnen de lijnen staat!
Komend weekend hebben we geen wedstrijd en zaterdag 10 november reizen we wederom naar Limburg, dit keer naar Meijel waar we gaan spelen tegen Peelpush D2.

Fiona.

Foto’s: Eric Visch