Heren-6: Het onvermijdelijke kampioenschap

Vrijdag 8 maart werd VV Zaanstad Heren 6 kampioen in de 3de klasse. Dit had al op donderdag 28 februari kunnen gebeuren, maar deze wedstrijd werd helaas 2 dagen eerder afgezegd door de tegenstander. Naar eigen zeggen omdat ze te weinig speler hadden, echter vermoeden wij dat de NeVoBo het afzeggen heeft ingefluisterd omdat ze het wel erg gênant zouden vinden als er een volleybalploeg al in februari kampioen zou worden.

Het bestuur van VV Zaanstad had al voor het seizoen aangegeven bij de NeVoBo dat ze een team hadden samengesteld dat te sterk zou zijn voor de 3de klasse, met aansluitend de vraag of Heren 6 niet beter in de 2de klasse geplaatst kon worden. De NeVoBo was helaas onvermurwbaar en zo geschiedde het makkelijkst behaalde kampioenschap in al onze volleybal carrières.

Over de kampioenswedstrijd zelf kunnen we kort zijn, een walk-over zoals het merendeel van de wedstrijden dit seizoen: 25-6, 25-10, 25-12, 25-13.

Het ‘onofficiële’ vlaggenschip van VV Zaanstad bestaat uit een viertal dat in seizoen 2017-2018 in het toenmalige H6 speelde. Dat zijn huidig aanvoerder: Frank “Springplank” van Dijkhuizen, Arie-Jan “Dromer” Krijgsman, Ben “Rood Wijntje “ Elsinga en Stijn “Ed Sheeran” Hovens. Daarbij kwamen de jeugdspelers: Luca “Smooth Boy” Geisterfer, Tije “Guillotine“ Schut en Mats “Jonkie“ Van Der Kwaak. Ook oudgediende Willem “Ervaren Bok“ van der Weide heeft na een afwezigheid van 2 jaar in het staand volleybal voor seizoen 2018-2019 weer zijn volleybalschoenen aangetrokken. Als laatste kwam halverwege het seizoen Bas “Newbie“ Van Der Pijl erbij om het team compleet te maken.

Kampioenenmakers Dick Bekebrede en Bert Sombroek werden na stevige onderhandelingen als coaches van H6 aangetrokken en ook Larissa Joffer en Cees Nol verdienen een vermelding aangezien zij dit zootje ongeregeld aan het volleyballen kregen in de trainingen.

Ondanks de onvermijdelijke mutaties in de teamsamenstelling voor volgend jaar kijken we reikhalzend uit naar de 2de klasse. En wie weet doen we volgend jaar opnieuw een poging kampioen te worden. We Go!

Ed.

Fotografie: Aniek