Heren 4 & de 7 Dwergen

Na de zegetocht tegen Simokos HS1 moesten wij een halve week later onze meerdere erkennen bij Dinto H1. Ons niveau was gewoonweg niet hoog genoeg en daardoor hield Dinto terecht de punten in huis. Met 98 punten voor Dinto en 88 voor ons werd het wel 3-1, maar zijn we niet weggespeeld. Wederom 1,5 week later stond WhamWham op het programma in de Koog. Gelukkig konden we gebroeders Daan weer opstellen en is Sem aan het revalideren. Motivatie was niet nodig, daar er een oude bekende aan de andere kant van het net stond. Wij begonnen met zeer verzorgd spel en konden het hoger geplaatste WhamWham redelijk gemakkelijk op afstand houden. Verdedigend stonden wij goed, goede services en weinig tot geen aanvalsfouten. Via 25-20, 25-20 & 25-17 was de buit na 3 sets binnen. Op naar de eerste 4-0 (zege). Sem kwam binnen de lijnen en Daan H. na het spelverdelen over. Deze wijziging alsmede de reeds veiliggestelde overwinning deden de verhoudingen iets kantelen. WhamWham hield knap een kleine voorsprong in stand en ondanks het wisselen in set 4 ging WhamWham toch met 1 puntje terug naar Wognum (23-25).

Dan afgelopen vrijdag. Uit tegen Jonas H2. Dit team staat op de 1 na onderste plek, maar waren wij 2 seizoenen geleden (toen nog als Jonas H1) tegengekomen in de playoffs en daar verloren wij van hen. We waren gewaarschuwd. Dan het koppen tellen. Met het aanvangsaantal van 7 dit jaar moest het er van komen dat wij in de problemen kwamen qua manschappen. Daan & Job moesten we afstaan aan H3, en H6 speelde tegelijkertijd in Zaandam hun wedstrijd. H5 had de avond ervoor al gespeeld en kon geen mensen leveren. Frustrerend? Ja! Vervelend? Ja! Maar we hebben als team aan het begin van het seizoen gezegd dat we er voor gaan, maar of we het einde halen is nu maar de vraag. Na het eerste revalidatiemomentje van Sem (1 set tegen Whamwham) wou hij graag voor 2 sets gaan deze wedstrijd. Met Ton nog in de lappenmand hadden we 6,5 man. Gelukkig hadden we wel een coach mee (thumbs up Lorrie), dus de papierwinkel en het leidende tweetal konden we aan hem laten. Daar Sem niet 100% kon spelen diende Bas wederom zijn keepershirt in te ruilen voor zijn “ gewone” wedstrijdshirt. Of Bas begreep dit vooraf niet of het wasschema op de dijk was hier niet op voorbereid, maar dit resulteerde erin dat Bas in zijn (gele) keepersshirt als passer loper ten tonele verscheen. Het leidende tweetal en de tegenstander vonden dit geen probleem gelukkig. De starting 6: Mark, Robbert, Wietse, Pim, Wouter en Bas.

Wij kwamen goed uit de startblokken en gaven gelijk ons visitekaartje af. Goede service (series), prima verdedigend werk wat beloond werd door de aanvallers met goede punten. Wouter heeft tezamen met de serveerders de eerste 8 punten voor zijn rekening genomen. Jonas kwam in deze set dan ook niet verder dan 16 punten. In de 2de set zagen we gelijk andere mensen op andere posities staan. De gehele set gingen wij gelijk op. De passing kwam onder druk, de spelverdeling liet steken vallen en de aanval liep niet zo lekker als in set 1. De service (druk) was nog steeds prima in orde en dat hielp ons ook in het spoor te blijven van Jonas die brutaal de leiding in deze set nam. Bij 18-18 was het genoeg en hervonden wij het niveau van de eerste set. Wij konden deze set uiteindelijk bijschrijven met 22-25. De derde set was een combinatie van set 1 en set 2. Wij pakken het goede niveau van set 1 weer op, echter was ook Jonas warm gedraaid en boden meer partij. Halverwege deze set kwam Sem op de plek van Bas en scoorde gelijk een paar puntjes op de rechtdoor. Dit keer waren wij het die steeds de voorsprong konden nemen en vasthouden. Ook nu was de eindsprint vanaf de 18 Jonas te machtig. Uiteindelijk werd het nog 20-25, maar de 2de overwinning op rij was binnen.

Wat tegen WhamWham niet lukte (4-0), moest nu maar gebeuren. Met Sem op de plek van Bas werd de 4de set aangevangen. De passing was onder de controle, maar het vervolg (spelverdeling en aanval) werd wat minder. Desondanks hadden we geen probleem Jonas achter ons te laten. Jonas bood kranig partij om in ieder geval nog 1 puntje in Beverwijk te houden, maar op onze versnelling (nu pas bij 21) hadden zij geen antwoord, 22-25 en de eerste 4-0 winst van dit seizoen is een feit. Nu deze week pas op plaats en keihard bij Nol trainen. Hopelijk kunnen wij de volgende wedstrijd weer aanspraak maken op Job en Daan. Dan komen op Vrijdag 7 December de Oosterburen op bezoek. Zowel Heren 4 als Heren 5 zullen de degens kruisen met de Geuzen het uit Oosten. Heren 6 start gelijktijdig om hun koppositie te verdedigen. Kortom, leuke wedstrijden om eens een keer de Koog op vrijdagavond te bezoeken. Tot dan!