Heren 3: Welk niveau spelen we eigenlijk?

Zaanstad heren 3 uit in Leiderdorp. Vrijdagavond. Half acht tegen Leython. Een team dat de week ervoor de wedstrijd net niet won. 3-2 was de uitslag tegen Delta. Hoe zal het vrijdagavond 24 september gaan? Zonder ballen. Zonder flesjes. Stapten de Zaanse mannen de zaal in. Klaar voor de wedstrijd. Na een korte warming-up werd het hoog tijd. De eerste set. Niet bijzonder, niet speciaal. Zonder problemen door Zaanstad binnengehaald.

In set twee. Dit team is wel okee. Beter dan vorig jaar. Wacht! Welk niveau spelen we eigenlijk?

Leython, geen slecht team. Kwam er bovenop. Gaf de Zaanse gasten twee sets lang klop. Timo serveerde nog knap. Zaanstad terug in de race. Maar aan het eind gaf Leython toch het meest. Na een klein uur stond Leython 2-1 voor. Zaanstad zocht het op een ander spoor. Hurk eruit. Max erin en gaan. Alleen voor de service mocht daar Hurk staan. Set vier was voor Zaan. 2-2 op het scorebord. En iedereen weet. De vijfde set is lekker kort. Het was nog spannend, maar toch niet echt. 2-3 was de eindstand. Zaanstad blij. Voor Leython zuur. Hoog tijd voor bier en bittergarnituur!

Volgende week weer een vrijdagavond sessie. 21:30 in Delft. De nachtdienst.

Foto: Gilbert Bronkhorst