Heren 3 terug op het veld

Zaterdag 18 September 2021. Vanaf een uurtje of kwart over één druppelen de mannen van Zaanstad heren 3 de sporthal binnen. Na twee gewonnen oefenwedstrijden gaat het vandaag om de knikkers. Terug in de derde divisie. De verre divisie.

De wedstrijdvoorbereiding is chaotisch te noemen. De libero vergeet zijn libero shirt. Namen hoeven niet genoemd. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Nummer 11 speelt daarom met nummer 6. Ondertussen vergeet nummer 7 ook zijn shirt, waardoor hij met nummer 13 speelt. Wat een zonde. Een miscommunicatie zorgt ervoor dat we aan de tribunekant beginnen, en niet aan de andere kant. Wat achteraf niet erg blijkt te zijn.

Vanaf het eerste punt zit de druk er lekker op. De eerste tegenstander van het seizoen noemt zichzelf NOVO. Het is geen slecht team. De foutenlast ligt echter hoog zolang er voldoende druk uitgeoefend wordt. En dat wordt er dan ook gedaan. Zo komen we de eerste twee sets gemakkelijk door. Het spel blijft interessant door de vele combinaties die, niet altijd even succesvol, worden gespeeld aan de andere kant van het net. Maar gevaar voor setverlies is er eigenlijk geen moment. Als het dan in de derde set 15-15 staat, en wij aan service zijn, wordt de wedstrijd stilgelegd vanwege een noodgeval in de zaal. Het lijkt me niet gepast daar tot in detail op in te gaan, dus we fast forwarden even 45 minuten. Bij een stand van 15-15 is er niets aan de hand. 15-15 is het nieuwe 0-0 hoor je ook wel eens zeggen. Echter verzuimen we afstand te nemen. Het is zelfs aan ons om nog een inhaalrace in te zetten op 20-24. Het is echter too little, too late. Met 23-25 gaat de derde set naar NOVO. Dat de vierde set weer net zo gemakkelijk gaat als de eerste twee verzacht de bittere nasmaak enigszins. Op naar bittere zoetigheid in de kantine.

De komende weken verkennen wij de verschillende uithoeken van Noord – en Zuid-Holland. Op de vrijdagavonden trekken we door de provincies op jacht naar punten om de eerste plek te veroveren. Mocht u aankomende vrijdag in de buurt van Leiderdorp verdwaald raken, schuif dan gerust aan voor de wedstrijd Leython – Zaanstad. Mits de corona maatregelen dat toestaan natuurlijk.

Tekst: Marc van den Hurk
Foto: Gilbert Bronkhorst