Heren 1 sluit Zaanstad Open Dag winnend af: 3-1

Na een dag die startte met een instuif voor de jeugd en een wedstrijd tussen de CMV-teams van Zaanstad en Clamdycke speelden de jeugdteams van Zaanstad met wisselend resultaat hun oefenwedstrijden. De vaders in heren 3 wonnen daarna van PDK Huizen heren 2 en dat deden de jonkies van Zaanstad heren 2 ook.

Heren 1 wilde doorgaan waar het in oktober 2020 was geëindigd: winnen tegen VV Utrecht. Vooraf voorspelde Lesley Kef dat Zaanstad 1 set zou gaan verliezen. Joris Burger opende de 1e set met een harde aanval. Daarna maakte heren 1 te veel fouten. Op 3-4 had VV Utrecht zonder zelf te scoren de eerste voorsprong. Die voorsprong werd heel langzaam uitgebreid, zodat op 8-12 een Zaanse time-out nodig was. Op 13-15 werden de routines Hidde Uytenbosch en Dwin Brouwer ingebracht. Zij brachten Zaanstad langszij op 15-15, maar dat was van korte duur. Op 18-21 konden Lorenzo Rampersad en Joris Burger het verschil terugbrengen tot 21-21. VV Utrecht haalde daarna de opslag terug en kon door 3 aanvallen van diagonaal Sven de Koe de set winnen: 21-25. Te veel eigen fouten (waaronder 7 aanvalsfouten) deden Zaanstad treuren.

Maar Zaanstad treurde niet lang, want in de 2e set was VV Utrecht aan de beurt om fouten te maken: na 5 Utrechtse fouten was het 8-5 voor Zaanstad. En toen moest de befaamde opslagserie van Daniel Hoonhout nog komen. Hij zorgde met een lange servicebeurt met 2 aces dat Zaanstad uitliep naar 14-5. En VV Utrecht kon niet dichterbij komen, want Niels van Oeffel gaf met een ace, een blokpunt en een aanvalspunt een mooi visitekaartje af: 19-9. VV Utrecht kon op de serve van Evan Groenenberg (middenaanvaller) de stand dragelijker maken: 24-17. Een gedreven Guido Spooren maakte daarna met een ace de set af op 25-17.

VV Utrecht dacht dat er in de 3e set wat te halen was toen ze naar een 3-7 voorsprong liepen, maar Zaanstad krabbelde langzaam terug en op 11-11 lag het weer helemaal open. Een mooie kans voor Lesley Kef, die maar 1 set zou spelen vanwege de harde vloer. Op zijn serve-serie had VV Utrecht geen antwoord: 2 aces van Lesley Kef zelf en 2 aanvalspunten van Dwin Brouwer brachten de voorsprong bij Zaanstad: 15-11. In een servicebeurt met 2 aces van Niels van Oeffel liep Zaanstad verder uit en met 2 aces van Dwin Brouwer er nog eens overheen werd het 22-14. Lesley Kef mocht zijn einde van de wedstrijd vieren met een prachtige aanval: 25-19.

Bij het begin van de 4e set bleek VV Utrecht niet aangeslagen, want de Utrechtse dia Mathijs Linders zorgde met 4 punten voor een Utrechtse voorsprong: 3-6. Daarna zorgden 6 fouten aan Utrechtse kant dat Zaanstad heel dichtbij kon komen op 10-11, maar 3 Zaanse fouten lieten VV Utrecht weer uitlopen: 13-16. Een sterke servicebeurt van Lorenzo Rampersad bracht Zaanstad voor het eerst op voorsprong: 17-16. Op de service van Robin werd het 23-21, waarna VV Utrecht terugkwam naar 23-24. Een blokpunt van Daniel Hoonhout en een ace van Lorenzo Rampersad brachten de winst toch bij Zaanstad met 26-24. Met de 3-1 overwinning kreeg Lesley Kef met zijn voorspelling weer gelijk!

Komende zaterdag is er om 19.30 u de eerste echte wedstrijd van heren 1 thuis tegen Donki Sjot uit Den Dungen. Een onvoorspelbaar team, zelfs voor Lesley Kef denk ik. We verwachten volle tribunes in de Breedtesporthal in Koog aan de Zaan. En dat dan als slot van een dag met veel wedstrijden van Zaanstad-teams.

Andre Triep

Foto: Gilbert Bronkhorst