Haarlem viert samen met VVZaanstad MB2 een feestje

Haarlem viert deze week dat ze 772 jaar stadsrechten hebben met taart, vrolijkheid en vlaggen.
Toen ik de trap op liep naar de sporthal op het Haarlemse Stationsplein werd ik niet echt vrolijk. Een Harlem ghetto achtige uitstraling met plekjes waar je in de avond niet moet zijn.
De sporthal was verder dan de normale vergane glorie.
Wel besefte ik dat hier ooit prachtige evenementen moeten zijn geweest en zag ik in gedachten al diverse toppers van weleer diverse sporten beoefenen.
Dat in mijn gedachten zag ik de MB2 van VVZaanstad zich warmdraaien voor de wedstrijd tegen Spaarnestad MB2. Talenten in de dop die zich wekelijks in een hoog tempo ontwikkelen.
De wedstrijd zal niet alleen de boeken ingaan, maar als uitgangspunt voor latere wedstrijden worden gebruikt.  Setopbouw van 9, naar 14 naar 26!! Een set waar de dames en heren tot het uiterste
 gingen en het fanatisme in het spel en het schreeuwen van de jel door de grote sporthal galmde. Een set kunnen winnen brengt bij het team grootste krachten naar boven. (De 4e set 13 punten kwam door het feestje ervoor)
Niet alleen Haarlem viert feest, spelers en aanhang van MB2 vierde vandaag dat we niet ver weg zijn van een winspartij!