head1

En we gaan weer beginnen!

Dit weekend gaat de volleybalcompetitie weer van start, nadat deze de afgelopen weken min of meer heeft stil gelegen. Alleen de eredivisiewedstrijden van Zaanstad-heren-1 in de kampioenenpoule stonden de afgelopen weken prominent in beeld. Genoeg daarover in andere berichtgeving. Maar hoe staan de Zaanstad-teams er eigenlijk voor en wat voor moois kunnen we de komende weken nog verwachten?

Bij de senioren zijn er twee teams regelrecht kampioenskandidaat. Dames-2 staat onder leiding van Derk de Saegher stevig boven aan in de derde divisee, maar krijgt op het laatst nog wel een paar lastige tegenstanders, dus moeten de dames wel bij de les blijven om straks een feestje te kunnen vieren. Heren-6 staat zo ruim voor in de tweede klasse dat een kampioenschap een kwestie van tijd lijkt te zijn.

Merkala Zaanstad dames-1, heren-2 en heren-3 zitten allemaal in het zelfde schuitje: alle drie de teams staan op een veilige plaats, maar zijn nog niet veilig. En alle drie de teams spelen dit weekend min of meer tegen directe concurrenten en kunnen dan ook een belangrijke stap maken. De andere senioren-teams staan op plekken rond de middenmoot en kunnen lekker vrijuit spelen naar het einde van de competitie.

En dan de jeugdteams:

  • MA1 doet het goed en staat in de hoofdklasse tweede ruim achter Dinto
  • JB1  strijden in de tweede klasse om het kampioenschap met Croonenburg
  • MB1 staat in de topklasse weliswaar tweede met 14 punten achterstand maar heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld dan Timios
  • MB2 gaat aan kop in eerste klasse en MC2 staat bovenaan in tweede klasse
  • En de CMV5 teams 1/2/3 gaan onderling uitmaken wie het beste is
  • En natuurlijk doen alle andere jeugdteams ook lekker mee in hun competities.

Tot slot – last but not least – de zitvolleyballers. Het eerste team doet het heel goed en doet mee in het kampioenschap in de eerste divisie. Het tweede team draait goed mee in de middenmoot van de tweede divisie. Zaterdag spelen de zitvolleyballers lekker dichtbij in Hoofddorp en de apotheose van het seizoen is zaterdag 13 april als het laatste competitietoernooi in de De Koog wordt gespeeld.

Ondertussen staan op 30 maart ook nog de A-finales van het NOJK op het programma in de De Koog met als speciale attractie de deelname van Jongens-A van Zaanstad met als coaches Sandor Rieuwers en Marc Donker. Al met al een boordevol volleybalprogramma tot aan Pasen, een ware apotheose van het volleybalseizoen!

Mooi om te zien is dat veel teams het goed doen, maar natuurlijk is en blijft gezelligheid en genieten van het spelletje  – zeker in de week van het sportplezier – ook heel belangrijk. Niet voor niets staat in het nieuwe beleidsplan van Zaanstad dat ‘ambitie en plezier’ bij ons hand in hand gaan. Veel plezier en dus!

#ZaanstadZijnWeMetZnAllen

(bericht: vv zaanstad; foto: eric visch)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU