sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

En nu SSS na winst op VoCaSa

Na de belangrijke 3-2 winst tegen VoCaSa van afgelopen zondag, ligt alles weer open in de playouts. Alle drie de teams hebben nu twee punten, met daarbij aangetekend dat SSS een wedstrijd minder heeft gespeeld. En juist op zaterdag 7 maart speelt Zaanstad-heren-1 in Barneveld tegen SSS. Belangrijk om ook in die wedstrijd weer punten te behalen en zicht te houden op handhaving in de eredivisie. De wedstrijd in Barneveld begint zaterdag om 19.30 uur.

Voor nu nog een terugblik op de thuiswedstrijd tegen VoCaSa van afgelopen zondag via André Triep.

Zaanstad beheerst tegen Vocasa foutenlast op het beslissende moment

In de eerste wedstrijd van play-out poule startte Zaanstad op zondag 1 maart met een punt achterstand op Vocasa. Er moesten dus punten voor Zaanstad worden binnen gehaald. Coach Sandor Rieuwers startte in de eerste set met de volgende basis: Guido Spooren, Hidde Uittenbosch, Marijn van Gool, Mees Blom, Lesley Kef, Ray Espoza en libero Rueben Schoones. Op de serve van Mees Blom liep Zaanstad naar een voorsprong: 5-2. Daarna kreeg het blok uit Nijmegen vat op de Zaanse aanval en door Zaanse aanvalsfouten werd het 5-7. Zaanstad trok de score gelijk, waarna op de serve van de gedreven Guido Spooren de Zaanse aanval 13-10 kon scoren. Dankzij hun sterke blok konden de Nijmegenaren daarna terugkomen naar 14-14. Na een lange rally zette Lesley Kef echter Zaanstad weer op voorsprong, maar de stand sprong weer over naar Vocasa: 15-16. Daarna bleef het gelijk opgaan: 18-18, 21-21 en op 23-22 had Zaanstad de eindstreep in zicht. Twee Zaanse fouten brachten Vocasa daarna op een set-point. Dankzij een time-out van Sandor Rieuwers kon Zaanstad zich herpakken en daarna foutloos spelend de set binnenhalen met 26-24. Mees Blom was deze set de topscorer bij Zaanstad met 8 punten.

In de tweede set startte Vocasa scherp en snel werd het 1-5. Op de service van Lesley Kef vocht Zaanstad zich terug naar 5-6, maar de vele foutserves haalden Zaanstad daarna uit zijn ritme. Vocasa legde daarna veel servicedruk op waardoor ze via 8-12 naar 12-19 konden lopen. Time-outs en wissels van Sandor Rieuwers konden daarin geen verandering brengen. Vocasa kon doorstomen naar 15-25. Acht servefouten van Zaanstad hadden daaraan bijgedragen. Vocasa was serverend en blokkerend sterker en had deze set aan 7 aanvalspunten voldoende om met 15-25 te winnen. Bij Zaanstad waren Mees Blom, Hidde Uittenbosch en Lesley Kef topscorers met 2 punten.

In de derde set kwam Daniel Hoonhout op het midden de licht geblesseerde Ray Espoza vervangen. Zaanstad speelde aanvallend foutloos en kwam daardoor op 8-4. Na een time-out van Joost Joosten kwam Vocasa wat terug: 8-6. De Zaanse aanval bleef daarna scoren: via 15-9 en 18-12 lag Zaanstad op schema voor setwinst. Zaanstad begon toen wel aanvalsfouten te maken en Vocasa won twee lange rally’s, waardoor het 19-16 werd. Het Zaanse blok kreeg daarna vat op de Nijmeegse diagonaal Colin Zuijdgeest en Zaanstad liep naar 23-17. De Zaanse aanval ging door en met 18 aanvalspunten werd een 25-20 setwinst bereikt. Mees Blom was deze set de topscorer bij Zaanstad met 8 punten.

In de vierde set kwam Zaanstad door Nijmeegse fouten op 2-1. Op de service van Joris Zwijnenberg pakte Vocasa een voorsprong: 2-5. Dat verschil bleef een tijdje bestaan, maar door een ace van Marijn van Gool werd het gat kleiner: 9-11. Daarna begon Vocasa lange rally’s te winnen en op 11-18 hoopte Sandor Rieuwers met een time-out het tij te keren. Dat lukte heel even: 13-18. Daarna ging Vocasa gewoon door met scoren via aanval en blok. Op 18-25 had het een vijfde set veiliggesteld. Lesley Kef was deze set de topscorer bij Zaanstad met 5 punten.

In de vijfde set moest Sandor Rieuwers al snel een time-out nemen op 1-4. Nikita Artamonov was los gegaan met 2 aces en altijd was er weer het blokpunt van Jesper van Muijden. Gelukkig haalde Mees Blom met zijn aanval het initiatief bij Zaanstad terug. Marijn van Gool kon daardoor met zijn service Vocasa zwaar onder druk zetten, waardoor het 6-5 werd. Na een Nijmeegse time-out kon Jesper van Muijden met zijn serve Zaanstad onder druk zetten. Op 6-7 kon Zaanstad driemaal een aanval afblokken, maar de rally werd uiteindelijk door de gevreesde diagonaal Colin Zuijdgeest afgemaakt: 6-8. Zaanstad rechtte na de veldwissel de rug en Lesley Kef haalde soeverein de opslag terug. Op de service van Mees Blom (met 2 aces) liep Zaanstad uit naar 10-8. De Nijmeegse aanval spartelde eerst nog tegen, maar twee fouten van Colin Zuijdgeest brachten de stand op 12-10. Vanaf 12-11 speelde Zaanstad foutloos en kon de setwinst met 15-13 binnenslepen. Mees Blom was ook deze set de topscorer bij Zaanstad met 6 punten.

Hoewel Zaanstad totaal minder punten had gescoord dan Vocasa (99-107) was er toch een belangrijke 3-2 overwinning uit gekomen. En wat had Zaanstad op de beslissende momenten aan het eind van de 1e en de 5e set de foutenlast laag moeten houden. Daardoor kon Zaanstad, ondanks de aanvalspunten van Colin Zuijdgeest (24 punten, ofwel 60% rendement, wat hoog is voor een diagonaal) en de blokpunten van Jesper van Muijden (6) toch te winnen.

Zaanstad gaat daardoor met een goed gevoel naar Barneveld, waar zaterdag 7 maart SSS bestreden moet worden.

(bericht: Topvolleybal Zaanstad; verslag: André Triep; foto’s: Eric Visch)

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU