Eerste wedstrijd MB2 – Genieten!

Als voorprogramma van de WK halve finale van het volleybal damesteam tegen Azerbeidzjan mochten wij, de meiden en jongens van VvZaanstad Mb2, in de volleybalarena te krommenie  voor het eerst proberen het team van Clam Dijcke Mb2 af te serveren.
Het publiek had zich in de eerste ring in grote getale genesteld. Ik zag al vaders, moeders, broers enthousiast het team  tijdens de warming up aanmoedigen. Even smashen bij het net, even balletje hoog houden, even rondjes draaien met armen. De spanning over hoe de eerste wedstrijd zou verlopen was voelbaar.
Er werd gekozen voor een 3-1-2 opstelling en er zouden geen wissels plaats vinden. Inez, Layla, Ely, Nino, Liv en Esther gaan deze memorabele 1e wedstrijd starten. 3 van de 4 gespeelde sets waren spannend.
De eerste set sloeg een jongen van de tegenpartij erg hard en maakte helaas in zijn eentje het verschil. Na deze set waren de toppers van mb2 er klaar voor. Er werd gewoon gevochten voor elke bal en het team groeide en groeide. We zaten in de lift! Roepen dat hij/zij de bal wilde, goede serves, in 3-en spelen, goed opvangen van de bal, een jel die steeds door de zaal galmde mochten ons niet naar een verdiende  gewonnen set brengen. De 2e en 3e set waren gewoon spannend. De 4e laatste set liepen we zelfs uit met 8 punten. Net voor de vereiste 25 punten waren de Clam Dijkers iets eerder bij de 25.  Genoten, jazeker! Maar toppers die verliezen zijn niet altijd blij.