sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Een prachtige comeback van meisjes A2

In deze volleybalstille weken is het goed om nog eens terug te blikken op de resultaten uit het afgebroken seizoen bij de jeugd. 

Meisjes A2 bleef in de afgebroken tweede helft in de eerste klasse ongeslagen, nadat het in de eerste helft het niet had gered in de hoofdklasse. Het probleem was wel dat ze met een kleine selectie moesten spelen. In de eerste helft waren ze met zeven speelsters, maar Sera Polderman viel na de Kerst weg. Het zestal Lisa Mae van der Walle, Danielle Band, Sarah Lautenbach, Anouck Jansen, Layla Giraud en Rianne Buikes had regelmatig aanvulling nodig. Die kwam er meestal van Daphne Janssen en Manou van Rijnsoever en een keer viel Merel Krijgsman in (die in de eerste helft vaste speelster van dit team was). De spannendste potjes waren die tegen Clamdycke (dat gecoacht werd door good old Desi van Waaijen). Beide wedstrijden eindigden in 2-2, maar Zaanstad scoorde beide keren net iets meer. Thuis werd het over vier sets 95-91. Uit werd het over vier sets 98-97, terwijl het zestal zonder invallers speelde. 

Het was overigens een vreemde competitie-indeling. Eerst werden de twee wedstrijden tegen Clamdycke gespeeld. Daarna speelde meisjes A2 twee wedstrijden tegen Compaen (thuis 3-1 winst, uit 2-2) en twee wedstrijden tegen Croonenburg (thuis en uit 2-2). Op het moment dat de competitie werd afgebroken was er nog helemaal niet gespeeld tegen Spaarnestad en US Volleybal. Er zouden dus (bij doorspelen) nog twee wedstrijden tegen Spaarnestad (stond onderaan met slechts vier gewonnen sets) en nog twee wedstrijden tegen US Volleybal (stond tweede met slechts drie verloren sets) gespeeld moeten worden. Het is vrij aannemelijk dat tegen Spaarnestad de nodige punten zouden worden gescoord en tegen US twee keer 2-2 voldoende zou zijn om kampioen te worden.

Andre Triep

 

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU