Een oude bekende en een hol geslagen fantasie

Halverwege de weg naar Enkhuizen ligt Zwaag. In Zwaag wonen een dikke 3000 personen. En ze zouden volgens mij allemaal in de sporthal passen. Op een doordeweekse dinsdagavond was het aan ons, Zaanstad heren 3, om 5 punten veilig te stellen. Tenminste, als we in het spoor van dat team uit Enkhuizen willen blijven. Gezien de stand zou dat zeker mogelijk moeten zijn, zo dachten wij vooraf in de kantine, alwaar wij een oude bekende troffen. Na de gebruikelijke “hoe gaat het” en “je bent niets veranderd”, werd er een korte update gegeven van hoe het leven er nu uitzag. Het was een warm weerzien.

Even ter opfrissing: het was dus dinsdag. Waar we eerder dit seizoen op zaterdagochtend grote moeite hadden een (representatief) team op de been te brengen, was er dinsdagavond maar één afwezige. Met elf man sterk stonden we voorafgaand aan de eerste set al te fantaseren over al het mooie spel dat we aan de dag zouden leggen. Toen we 8 – 0 achterkwamen leken we verder van dat beeld verwijderd dan we ooit voor mogelijk konden houden. Maar wacht. Er is meer. Met 10 – 2 wisten we de marge nog gelijk te houden. Maar toen werd het ook nog 15 – 6. Een achterstand van negen punten was nodig om terug te keren naar de keiharde realiteit. Het feit dat coach R0nald een wissel toepaste kan eventueel ook geholpen hebben. De achterstand werd ingelopen. De set werd, wonder boven wonder, gewonnen. Met 24 – 26 werd het eerste belangrijke punt gepakt.

Set twee en drie leken iets meer op wat we verwacht en/of gehoopt hadden. Deze sets werden redelijk eenvoudig gewonnen met 17 – 25. Serverend konden we druk zetten en de andere aspecten van ons spel klopten ook gewoon. Inmiddels konden we dus al vier punten bijschrijven op onze conto. Toen kwam set vier. Bijna dreigde de wedstrijd afgesloten te worden zoals ze begonnen was. Wham Wham bleef steeds twee punten voor ons. Totdat iemand er genoeg van had en ons naar winst serveerde. Het is me helaas ontschoten wie dat was, maar de verantwoordelijke persoon is van harte welkom het bekend te maken.

In het algemeen was het dus een rommelige wedstrijd met veel fouten van onze zijde. Waar wel complimenten voor gemaakt mogen worden is het vermogen om toch nog vijf punten te bemachtigen terwijl het allemaal niet vanzelf ging. Na, voor een aantal van ons, drie wedstrijden in vijf dagen wordt ons weer wat rust gegund. Niet eerder dan 30 november komen wij weer in actie. In Alkmaar zullen we gaan proberen in het spoor van Madjoe (gezondheid) te blijven.

Marc.

Foto’s: Gilbert Bronkhorst