Derby der derbies

De wedstrijd van Zaanstad heren 3 tegen Zaanstad heren 4 is bij voorbaat al een tikkeltje oneerlijk. Het vierde is dapper de competitie gestart met een selectie die op het randje van compleet balanceert. Normaal gesproken kan dit opgelost worden door steun vanuit het derde. De mannen van het derde, sportief als ze zijn, vinden het geen probleem om zo nu en dan lekker een balletje te slaan in het vierde. Dat houdt ze fit en vitaal. Vandaag liggen de belangen echter anders. Vandaag gaat het om de verdeling van de punten tussen de twee teams. Ondanks die delicate balans waar het eerder over ging blijft de kans op puntenverlies natuurlijk aanzienlijk aanwezig. Voor de duidelijkheid, als ik het over puntenverlies heb dan spreek ik vanuit het oogpunt van het derde. Daarmee niets ten nadele van heren 4, maar ze waren wel in het nadeel.

Heren 3, dat startte met een aardige selectie, leek dus aanvankelijk weinig moeite te hebben met het vierde. Met een spelverdeler als libero, bij afwezigheid van Pim, werd de wedstrijd voortvarend gestart. Rene – die librerende spelverdeler – kan het niet druk gehad hebben in de eerste set. Na welgeteld 36 punten werd er immers weer van kant gewisseld. In de tweede set kon het vierde beduidend beter aanhaken. Dat risico van puntverlies leek hier aanzienlijk groter. Het derde drukte echter op tijd door en met 25-18 was ook de tweede set doelwit voor heren 3. Set 3 leek in grote mate op de eerste set. Er gebeurde teveel in korte tijd om hier te vermelden. In set 4 schuilt dan natuurlijk het gevaar om de wedstrijd met een zure nasmaak af te sluiten. Heren 4 deed er alles aan om nog een puntje over te houden aan het interne treffen. Even leek het derde in problemen te komen. Er moest zelfs een achterstand van drie punten weggewerkt worden. Maar de goede kant van de score werd op tijd weer gevonden, en ook het bonuspunt kwam in bezit van heren 3.

De hulp van Stefan en Yvo (beiden heren 5) mag niet onbenoemd blijven. Zij completeerde de selectie van heren 4. Ondanks de relatief gemakkelijke overwinning van het derde is er geen enkele reden voor het vierde om bij de pakken neer te gaan zitten. Bij vlagen werd het derde het vuur aan de schenen gelegd en was er moeite om de overhand terug te vinden.

Ons (heren 3) is wederom een periode van herstel gegund. Terwijl de competitie lekker verder speelt zullen wij pas weer 16 november in actie komen. De tegenstander: KVA. De plaats: Topsportcentrum de Koog. De tijd: 18:15 (tijd is indicatief). Tot dan!

Marc

Foto’s: Gilbert Bronkhorst