De Zaanstad-sterren straalden op het EK jongens onder 20

Onze Joris Berkhout en David Bes (spelverdeler respectievelijk middenman bij Zaanstad heren 1) hebben afgelopen 10 dagen een geweldig EK voor jongens onder 20 gespeeld in Ede en Den Haag.

Beide spelers zijn alle 27 sets in  de basis gestart en Joris is maar een sets om tactische redenen gewisseld. De combinatie Berkhout-Bes groeide tijdens het toernooi. David Bes scoorde totaal 50 punten in die 7 wedstrijden: 7 aces, 35 aanvalspunten en 8 blokpunten. In de wedstrijden tegen Finland, Portugal en Duitsland haalde hij scores van 75 a 80% als aanvaller! Joris Berkhout moest natuurlijk vooral het spel verdelen, maar hij scoorde 6 aces, 3 aanvalspunten en 7 blokpunten.

Vooral die blokpunten waren soms heel belangrijk (zoals tegen Portugal). Twee toppers dus!

(bericht: VV Zaanstad  / André Triep; foto’s: Johnspictures.nl / John van Geenen)