sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

De Zaanstad-jeugd is enthousiast aan het beachvolleyballen

Na de versoepeling van de lockdown voor het buitensporten voor de ABC-jeugd is er door Vincent Pirovano en zijn team hard gewerkt om het mogelijk te maken dat op alle avonden er beachtraining bij Silicium Beach mogelijk was. Vanwege het Corona-protocol kon maar de helft van de velden worden gebruikt met maximaal 6 spelers op een veld, mocht er niet geblokt worden en mogen niet 2 spelers tegelijk naar een bal gaan. Inmiddels is door ruim 200 speelsters en spelers (de hoofdmoot van VVZaanstad, maar ook hebben veel jeugdspelers van andere verenigingen, vooral Compaen, meegetraind op de velden van Silicium.

Op donderdagavond 21 mei kwam Frank van de Outenaar (samen met Vincent oprichter van Silicium Beach, maar tegenwoordig werkzaam als fulltime beachtrainer bij de nationale beachteams) een clinic bij Silicium geven. Onder ideale omstandigheden (zomerse temperaturen en vrijwel windstil) werd er van 19.00u tot 21.00u op 4 velden fanatiek getraind, met per veld maximaal 6 speelsters. In de video een kort overzicht.

Frank gaf zijn clinic op het 1e veld met 6 meisjes van het meisjes A1-team van Zaanstad. Gestart werd met een warming-up oefening, waarbij de speelsters een voor een aan de zijkant van het veld klaar staan. De trainer serveert de bal omhoog en de speelster moet sprinten, onder de bal komen en die vangen (dus snel bewegen en de balbaan goed herkennen). Daarna werd er op individuele wijze ingespeeld. Dat werd vervolgd met een complexere individuele oefening waarbij in 5 balcontacten van rechtsachter naar linksvoor werd bewogen: 1) onderarms, 2) bovenhands, 3) onderarms. 4) bovenhands (= set-up voor jezelf) 5) smash over het net en dan zelf bal ophalen.
In een volgende oefening werd er met drietallen op 1 veldhelft gewerkt. Speelster 1 bij het net speelt bovenhands naar het achterveld, waar door speelster 2 de bal onderarms wordt gepasst naar de midvoorpositie, waar de 3e speelster set-ups geeft naar de linksvoor bij het net. Die vangt af en de oefening begint opnieuw. Natuurlijk wordt na een aantal ballen van positie gewisseld en kan de eerste bal in plaats van een makkelijke bovenhandse bal een ingehouden smash worden. Daarna is er heel veel 2 tegen 2 gespeeld in de King of the court-vorm. Daarbij stonden de persoonlijke aanwijzingen van Frank centraal, die natuurlijk jarenlang in de eredivisie beach heeft gespeeld en nu dagelijks met de nationale selecties traint. Het zestal meiden speelde fanatiek, waarbij vooral Lotte Merkus smashend opviel.
Op de andere velden werd ook fanatiek getraind. Elin Hoonhout trainde 6 meisjes van Compaen meisjes A1, Femke de Joode trainde met 6 meisjes (vier van Zaanstad meisjes A1 en Daphne Janssen en Merel Kaptein van Meisjes B1). Tenslotte trainde Daniel Hoonhout met een select groepje van 4 meisjes.

Andre Triep

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU