De Rabobank Volleybalschool laat de Zaanse jeugd in beweging blijven

“We moeten meer bewegen` hoor je laatste jaren steeds vaker in allerlei publicaties van de overheid en de wetenschap”. Volleybalverenging Zaanstad wist dat al langer en organiseerde al een paar jaar met steun van de Rabobank extra trainingen voor de (talentvolle) jeugd van VV Zaanstad.

Juist in dit Corona-jaar was er behoefte aan deze trainingen. Met volle moed werd dit seizoen de Rabobank Volleybalschool op zondag 10 oktober 2020 weer gestart. Door de Corona-maatregelen was er maar zaalruimte voor 30 deelnemers. Die zouden 3 zondagen per maand gaan trainen. Het zat dus meteen vol, terwijl er groot enthousiasme onder de Zaanstad-jeugd en hun ouders was.

Vincent Pirovano was net als voorgaande jaren de man die de beleidslijnen voor deze trainingen uitzette. Omdat er maar 30 volleyballers konden meedoen is er bewust voor gekozen om alleen de speelsters van Meisjes A1, Meisjes B1 en Meisjes B2 te laten meedoen. Dat is jammer, omdat jongens C en meisjes C ook aan deze school hadden willen meedoen.

Maar door de bewuste beleidskeuze werd er gericht geïnvesteerd in de jeugdige talenten. Zij kwamen uit teams die optimaal presteerden en zorgden voor een doorgaande opleidingslijn bij de meisjes. Ook al konden de gekozen Zaanstad-teams door de Corona lockdown tot oktober 2019 maar zo’n 4 wedstrijden spelen, waren het toch top presterende teams:

• Meisjes A1 won alle wedstrijden met 4-0 en stond bij de competitie stop 1e in de hoofdklasse.
  • Meisjes B1 won alle wedstrijden met 4-0 en stond ook 1e in de hoofdklasse.
  • Meisjes B2 verloor slechts 4 sets en staat samen met 2 andere teams gedeeld bovenaan in de 1e klasse.

Door het aspect “school” werd extra benadrukt, dat het om individuele scholing ging, waarbij individuele bewegingsscholing belangrijk is. Voor de ontwikkeling van de Zaanstad-jeugd is het erg belangrijk dat dit de volgend jaren kan doorgaan, zeker ook om de door de lockdowns opgelopen vertraging (van bijna een jaar) weer goed te maken, zodat ook de investering van afgelopen jaren niet verloren gaat.  VV Zaanstad wil met steun van de Rabobank de extra scholing in de komende jaren voortzetten. Om met de beginwoorden te eindigen: “De Zaanse volleybaljeugd moet via de Rabobank Volleybalschool blijven bewegen”.

(bericht: vv zaanstad / andré triep; (archief-)foto: eric visch)