De grote Jesse show

In heren 3 is er een ruim aanbod aan personal trainers. Om zo naast het volleybal ook nog fit te blijven. Niemand lijkt het echter echt nodig te hebben. Van die sportinstructeurs drukt er eentje nogal zijn stempel op de afgelopen wedstrijden. En we merken het zowaar als hij er niet bij is. Begrijp me niet verkeerd. Allemaal hebben we uitzonderlijke kwaliteiten. Het is echter wel veilig te stellen dat het gewicht van de biceps van deze man gelijk staat aan de som van bicepsen van een aantal anderen in het team. Mocht het nog onduidelijk zijn over wie ik het heb – en als dat het geval is dan heb je de titel duidelijk niet goed gelezen – het gaat hier natuurlijk over Jesse Meijer.

De show begon vorige week thuis, tegen Smashing ’72. Ik denk dat ze zijn opgericht in 1972. Dat is al bijna net zo lang geleden als dat het nog duurt voordat het 2072 is. Denk daar maar eens over na. Het team uit Diemen zou geen probleem moeten vormen voor het Zaanse derde. En dat waren ze ook niet. En toch kregen we het voor elkaar om na een 25-14 in de eerste set, de tweede set te verliezen met 20-25. Een duur puntje in onze strijd tegen het Enkhuizens geweld.

Gedurende de week vernemen wij tot ons genoegen dat Madjoe ook weer een setje heeft laten liggen. Dat houdt de spanning er lekker in. Op vrijdagavond zijn we er dan ook op gebrand om geen punt te laten liggen in Wervershoof. De sporthal in Wervershoof was een soort van veredelde hangar. Aan de zijkanten bijzonder laag, en in het midden ook niet belachelijk hoog. Wij speelden 1 van in totaal 4 wedstrijden die tegelijkertijd bezig waren in de hangar. Met de akoestiek van deze sportgelegenheid ontstond daardoor een kakofonie waarin verbaal communiceren een grote uitdaging werd. Avondwedstrijden in de regio Westfriesland liggen ons niet zo. Ochtendwedstrijden trouwens ook niet, maar dat is een ander verhaal. Een tijdje geleden in Zwaag troffen we een vergelijkbare tegenstander en stonden we in no-time 8-0 achter. Ditmaal werd de eerste time-out genomen op een achterstand van 6 punten. Niet onze beste opening van het seizoen. Het kwam daardoor dat de eerste set nog “spannend” werd. Met 19-25 sloten we de eerste set af. Ook in de tweede set liep het nog niet helemaal zoals we dat zelf graag zouden willen. In set twee redde de thuisploeg het zelfs tot de 20. In set drie en vier waren we er wel een beetje klaar mee. In die twee sets samen wisten de mannen uit Wervershoof, die regelmatig wel iets te klagen hadden, nog 25 punten te halen. Het was fijn dat wij vanaf set drie eindelijk eens ons eigen spel konden spelen. Dat Timo zeer regelmatig mensen vrijspeelde is het vermelden waard. Maar zoals de titel luidt mag er ook weer een compliment gemaakt worden in de richting van Jesse “DJ GM” Meijer, die weer een aantal rake klappen uitgedeeld heeft.

Als winterkampioen sluiten wij 2019 af. Momenteel staan we met een wedstrijd meer drie punten voor op Madjoe. De eerste wedstrijd van 2020 zal gelijk duidelijkheid scheppen in de competitie. Op 11 januari spelen we namelijk direct thuis tegen het team uit Enkhuizen. We hopen dat deze kraker het publiek krijgt dat hij verdient! Rest mij niets anders dan iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling te wensen.

Foto’s:  Gilbert Bronkhorst