De eerste 4-0 winst is een feit

Met goede moed gingen wij naar Nijmegen, helaas zonder onze coach Jeroen. We gingen vrij optimistisch heen, 3-2 winnen, 3-1 winnen en vandaag…
Na snel nog wat (zelf)testjes geregeld te hebben reisden we, iets later dan gepland, af naar Nijmegen. Nijmegen, lekker dichtbij en Pegasus stond maar 5 punten boven ons. Toch kwamen wij later dan gebruikelijk in de hal en hadden wij weinig tijd voor de voorbereiding.

We begonnen de eerste set wat slap en keken snel tegen een kleine achterstand aan. De punten gingen daarna aardig gelijk op. Door het enthousiasme en de mooie punten die gescoord werden, kwamen wij als eerst bij de 24 punten. Na een time-out op 23-24 scoorde Ruby het laatste punt en zo was de eerste gewonnen set in een uitwedstijd binnen.

Met hetzelfde enthousiasme en plezier bleven wij de tweede set voortzetten. Het bleef de hele set gelijk opgaan. Elin wist zowel aan het net als op de 3 meter veel ballen te scoren. Op matchpoint tegen, 24-23, werd door de tegenstander in het net geserveerd waardoor Maaike aan serve kwam en met 2x een ace de set afmaakte.

In de derde set, lieten we in tegenstelling tot vorige week, niks liggen. De weerstand was gebroken en we konden heerlijk spelen. Alle passjes kwamen goed aan en er kon aan het net door Merel veel gevarieerd worden. Ook de invallers op het midden, Lotte en Crystel, wisten goed te variëren en veel ballen te scoren. Verder kwam bij Kimberley in het achterveld geen bal op de grond. Zo wonnen wij de set gemakkelijk met 12-25.

Zo was de eerste winst in een uitwedstrijd te pakken. De vierde set begon we met een kleine voorsprong. Daarna ging het weer aardig gelijk op. Halverwege de set wisten wij een gat te slaan en door de doortikbal van Joy werd de voorsprong weer verder uitgebreid. Quinty verdedigde een paar mooie ballen in het achterveld en na nog 3 lange serveseries was de vierde set ook gewonnen, met 16-25. De eerste 4-0 winst is een feit!

Komende zaterdag spelen wij thuis tegen vv.Utrecht. Helaas nog zonder publiek, maar wel met een livestream!