Dapper strijdend Meisjes CMV 6 komt net te kort op NOJK

Afgelopen zaterdag speelde het Zaanse vijftal Lynn Bakker, Vera van Ginkel, Zoë de Jong, Ellis Borgers en Mari Gijssen in Houten de voorronden voor het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Dat was in een poule van 4 teams met Trivos uit Wijchen, Halley uit Wehl en vvAetos uit Arnhem (na VC Spaarnestad de grootste vereniging van Nederland). Dus teams uit de sterkste regio in Nederland bij het jeugdvolleybal. Het krachtverschil met het niveau in onze regio was zichtbaar, maar de Zaanse meisjes bleven opgewekt en streden voor elke bal en konden daardoor de kruisfinale halen tegen Flamingo 56, de club die de “bakermat” van het CMV was.

En dan troffen ze meteen de sterkste tegenstander in hun poule, Trivos uit Wijchen (bij Nijmegen), een club met een sterke dames- en meisjeslijn. De kern van dat team bestond uit vijf speelsters van hun meisjes C1, dat hoofdklasse speelt. In de eerste set speelden ze nog niet met hun sterkste opstelling, zodat onze meisjes “maar” met 13-25 verloren. In de tweede set speelde Trivos met de sterkste opstelling en werd het 4-25. Trivos zou daarna alles met grote cijfers winnen en 1e in de poule worden en zich rechtstreeks plaatsen voor de halve finale van het NOJK.

De Zaanse meisjes hadden daarna ruim 2 uur de tijd om zich voor de 2e wedstrijd tegen Aetos op te laden. En ze boekten nu wel resultaat. De eerste set wonnen ze met 25-10. De tweede set stonden ze ook ruim voor, maar op het eind moesten ze nog even hard werken om die ook te winnen: 25-22. Dat bleek later al voldoende om zich te plaatsen voor de kruisfinale, maar ze wilden meer en hoopten tegen Halley meer binnen te halen. Dat waren echter ook grote sterke meiden, waarvan sommige ook al in de C-jeugd speelden. Onze meisjes werden niet weggespeeld, maar kwamen toch niet verder dan 10-25, 15-25.

Tegen Flamingo’56 hebben ze goed gespeeld, maar ook dat was een team met ervaren speelsters, die dus al veel langer spelen. Het werd 18-25, 19-25.

Al met al was het een leerzaam toernooi voor de Zaanstad-meisjes, die in de eigen competitie al weer aan de leiding gaan en meer tegenstand zouden moeten krijgen.

Tekst: Andre Triep

Foto: Andre Triep