head1

Dames 1 gedeeld eerste na winst op Ledub

Zaterdag 28 september kwam Ledub naar Topsportcentrum de Koog. Het leek er even op dat de wedstrijd niet doorging vanwege een voedselvergiftiging bij het team van Ledub, maar uiteindelijk stond er een team van 10 speelsters.

De wedstrijd kon beginnen. We speelden de eerste set goed. De service druk was hoog, maar naast onze service druk waren we aanvallend ook de betere partij. We hebben Ledub al eerder ontmoet in de bekerwedstrijd en wisten dat hun verdediging erg sterk was. De eerste set wisten wij, Zaanstad dames 1, duidelijk de punten af te maken en was de verdediging van Ledub toch niet zo sterk. Het leek een hele andere wedstrijd te worden dan de bekerwedstrijd.

We wonnen de eerste set met 25-12.

De tweede set, we begonnen de set hetzelfde als de eerste set met Lisa Hagemeijer, Aaliyah, Luke, Jirrin, Lisa de Groes en Sarah. We hadden gelijk een achterstand, onze service-druk werd minder en Ledub ging beter serveren. Aanvallend konden we de ballen ook minder goed oplossen en dit resulteerde in een achterstand voor Zaanstad. Met verschillende wissels probeerde coaches René en Paul de achterstand recht te zetten, helaas lukte dit niet en eindigde de tweede set met 25-20 voor Ledub.

Een nieuwe set, een begin van 0-0. De derde set begon met veranderingen, een andere spelverdeelster, passer loper en diagonaal. We kwamen weer beter in de wedstrijd, maar ook Ledub bleef sterk. De punten werden om en om door beide teams gemaakt. In de eind fase werden belangrijke punten gemaakt. Kyra scoorde een ace. Jill had een kill block en Sarah scoorde het laatste punt met een shot rechtdoor.

Eindstand derde set: 26-24 voor Merkala Zaanstad!

De vierde set was een feestje voor Zaanstad. We begonnen met een 5-0 voorsprong door een service serie van Lisa Hagemeijer. De punten werden gemakkelijk gemaakt. De pass lag goed, we bleven een grote voorsprong houden op Ledub. Om nog een beetje spanning te krijgen in de vierde set werd er een gele kaart uitgedeeld, aan Zaanstad. Ondanks de gele kaart hield Zaanstad stand en werd de vierde set gewonnen met 25-15.

3-1 winst op Ledub. 8 punten na twee competitie wedstrijden, ennnnnn een gedeeltelijk eerste plaats! Iets waar we trots op mogen zijn.

Liefs,

Inge #3

 

Foto’s: Gilbert Bronkhorst

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU