sponsorkliks (post)

sponsorkliks (mob)

Dames 5 wint van Westvolver

Na een wat bewogen tijd voor de Zaanse meiden, is er eindelijk een ommekeer gekomen in verloren punten en (wellicht) onnodige verliespartijen. Het is dan ook tijden overbodig geweest om wedstrijdverslagen te schrijven, helaas, maar met oog op het nieuwe jaar, zijn wij alvast met wat ‘goede voornemens’ aan de slag gegaan. 

De spirit zat er eigenlijk vorige week weer in toen wij uit tegen Croonenburg speelden. Op vrijdagavond 29 november werd dames 5 verwacht in sporthal De Bloemen te Castricum, waar wij centre-court mochten spelen, dan wel in de kleine, iets minder sfeervolle hal. Het werd ons duidelijk dat er weinig sfeer vanzelfsprekend was en dat naast goed volleybalspel neerzetten, ook alle sfeer en sjeu van onszelf af moest komen. 2 ontzettend sterke sets werden door goed spel van Zaanstad binnen gepaste tijd naar onze zijde getrokken en creeerde een stabiele voorsprong van 2-0 in sets. Helaas heeft Croonenburg zich bijzonder goed teruggepakt en de cruciale punten naar hun kant weten te halen. Al met al geen winst maar wel hadden wij een goede wedstrijd gespeeld en was het gevoel voor onszelf weer redelijk terug. 

Met deze wedstrijd in het achterhoofd was zaterdag 7 december toch weer een spannende wedstrijd voor het Zaanse damesteam. Waar wij in meeste gevallen goede servicedruk weten uit te oefenen op de tegenstander, oefent sporthal De Koog voornamelijk druk op ónze serve wat in deze eerste set ook weer inhield dat wij te veel punten hierop hebben laten liggen. Gelukkig wisten wij de strijdlust van vorige wedstrijd terug te vinden en werd de set toch nog in het voordeel van Zaanstad afgesloten. Enigszins terugvallend in het ‘oude patroon’ werd de 2e set vrij slordig gespeeld en liep het spel telkens net niet in ons voordeel en hebben helaas deze set moeten vergeven aan onze bezoekers. Vanaf de 3e set werd gelukkig weer duidelijk voor zowel onszelf, als de tegenstander, als hopelijk het publiek, dat wij beter kunnen presteren dan recente wedstrijden en hebben Westvolver in zowel de 3e als de 4e set onder de 15 punten weten te houden. 

Na twee goede wedstrijden zetten wij aanstaande vrijdag 13 december nog alles op alles om het volleybaljaar 2019 lekker af te sluiten bij Madjoe in Enkhuizen. Tot ziens in 2020 waar wij op 11 januari het nieuwe jaar aftrappen met een klassieker Zaanstad D5 – Zaanstad D4, tot dan! 

Foto’s: Gilbert Bronkhorst

Deel dit bericht als je het leuk vindt
© VV Zaanstad 2013-2019 - Privacyverklaring - Webdesign & development: Toewan grafische communicatie / Eric Visch
MENU